Se ridică restricțiile de final de săptămână pentru Bistrița și Chiochiș! Restaurantele rămân închise în interior în municipiu!

Se ridică restricțiile de final de săptămână pentru Bistrița și Chiochiș!

Întrucât incidența cazurilor de cazuri CoVid-19 calculată la 1000 de locuitori a coborât sub pragul de 3,5 în unitățile administrativ-teritoriale Bistrița și Chiochiș, au fost ridicate restricțiile care impuneau un program redus de funcționare al agenților comerciali și suspendarea activităților în sălile de sport/fitness.

Astfel, conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud nr. 107, începând cu data de 20 aprilie 2021, sălile de sport/fitness își pot relua activitatea respectând normele sanitare.

De asemenea, circulația persoanelor este permisă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05:00 - 22:00; circulația în afara acestui interval este permisă doar pentru motive întemeiate, stabilite de lege, și cu prezentarea unei declarații pe propria răspundere. Puteți descărca modele de declarații pe propria răspundere sau pentru angajatori de aici: https://cetrebuiesafac.ro/modele-declaratii.

Astăzi, 19 aprilie, incidența în municipiul Bistrița este de 3,48, ceea ce înseamnă că rămâne sub codul roșu de restricții, activitatea din interiorul restaurantelor și cafenelelor fiind în continuare suspendată.

Totuși, municipiul Bistrița rămâne sub cod roșu de restricții, având azi, 19 aprilie, incidența peste 3/1000 de locuitori, restaurantele și cafenelele rămânând în continuare cu activitatea suspendată în interior. Este interzisă în continuare activitatea din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, dar și al operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Unitatea administrativ-teritorială Chiochiș are incidența sub pragul de 1,5.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5