Se pune piatra de temelie la o nouă biserică în Bistriţa

Ridicarea unei biserici este o lucrare deosebit de mare în viaţa unui preot, a unei comunităţi. Biserica este locul prezenţei lui Dumnezeu între credincioşi, este ca un izvor de har duhovnicesc pe care-l primesc credincioşii spre mântuirea lor. Tânărul preot Călin Sigartău, cu mult har şi dar, pe care l-am auzit predicând duminică, la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi din Bistriţa, a purces la muncă spre ridicarea unui nou lăcaş de rugăciune. Preotului i s-a încredinţat misiunea să-i cheme cu dragoste părintească şi să-i antreneze pe credincioşii din Viişoara în a duce la bun sfârşit această lucrare deosebită. Parohia pe care o administrează, începând cu luna iulie 2013, din încredinţarea Arhiepiscopului şi Mitropolitului Andrei, are în componenţă aproape 100 de familii de credincioşi ortodocşi şi se află în cartierul Viişoara, dincolo de pasarela bistriţeană, până la intrarea în cartierul component al municipiului. Edificarea unei biserici parohiale care să împlinească exigenţele duhovniceşti ale credincioşilor constituie obiectivul principal al înfiinţării acestei parohii. În momentul de faţă, sfintele slujbe se fac într-un spaţiu provizoriu aparţinând unei familii de buni creştini, amenajat prin bunăvoinţa lor, în vederea desfăşurării serviciilor religioase. În cursul unei vizite canonice efectuată de Mitropolitul Andrei în Protopopiatul Bistriţa, la mijlocul lunii august, s-a găsit şi locaţia potrivită pentru construirea bisericii parohiale. S-a găsit terenul potrivit, în suprafaţă de 6,73 ha, fiind situat într-o zonă centrală accesibilă şi foarte reprezentativă.
În prezent, veniturile realizate în parohie, prin contribuţia credincioşilor sunt foarte mici, iar pentru demararea lucrărilor este nevoie de un sprijin financiar consistent.
S-a iniţiat în toamna acestui an o coletă la nivelul întregii parohii în vederea obţinerii avansului solicitat de proprietar pe care parohia a reuşit să-l asigure până la data stipulată în contractul de vânzare.
Preotul Călin Sigartău, cu multă putere de muncă şi dorinţă de a demara lucrările, solicită sprijinul cuvenit din partea celor care iubesc casa lui Dumnezeu. Din puţinul fiecăruia, din bănuţul văduvei se pot aduna sumele necesare pentru ca şi la Viişoara, Parohia nr. 2 să poată beneficia de un spaţiu adecvat desfăşurării slujbelor religioase. Toţi cei care doresc să contribuie la ridicarea Sfântului locaş se pot adresa părintelui Călin, de la Parohia Ortodoxă „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din cartier Viişoara nr. 2. Telefon 0754406447.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5