Se aşteaptă propuneri pentru titlul de “Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistrița-Năsăud”. Vezi condiţiile

CONSILIUL  JUDEŢEAN

Nr. IBa/17696 din 03.11.2015

ANUNŢ

            În conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 143 din 28.11.2013 privind aprobarea Statutului judeţului Bistriţa-Năsăud, modificată şi completată prin Hotărârea nr. 84 din 26.06.2015, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud acordă Titlul de “Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistrița-Năsăud”.

Cetăţenii judeţului Bistrița-Năsăud, organizaţiile şi instituţiile publice sau private care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Bistrița-Năsăud pot face propuneri de acordare a titlului.

Criteriile şi procedura acordării sunt prevăzute în REGULAMENTUL privind acordarea Titlului de “Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistrița-Năsăud” – Anexa nr. 4 la Statutul Judeţului Bistriţa-Năsăud, care se poate consulta la Registratura Consiliului Județean Bistirța-Năsăud sau pe site-ul instituţiei www.portalbn.ro la Secţiunea Executiv – Statutul judeţului Bistriţa-Năsăud.

Propunerile de acordare a titlului, se vor depune până la data de 13 noiembrie 2015, la Registratura Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Piața Petru Rareș nr.1, Bistrița.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0263-213515. Persoana de contact: doamna Ana Jurje – Şef serviciu, Serviciul administraţie şi relaţii publice.

PREŞEDINTE,

EMIL RADU MOLDOVAN

 

 

Comentarii

04/11/15 14:11
Vizitator

Initiativa de acordare a titlului de „Cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud” în mod excepţional şi post-mortem unor personalităţi, este de apreciat. In acest sens, pentru anul acesata merita a fi retinut numele Profesorului Gubesch Livius Mircea (20.05.1930 – 15.05.2005), in primul rand pentru realizarea Parcului Dendrologic al Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, dar si pentru publicatiile prin care sunt declarate monumente ale naturii exemplare botaice sau asociatii floristice de pe teritoriul judetului, in special din Muntii Rodnei. Avand in vedere ca in luna mai 2015 se implinesc 85 de ani de la nasterea profesorului dar si 10 ani de la trecerea in eternitate, ar fi oportun ca din acest an Parcul Dendrologic de la colegiul Liviu Rebreanu sa poarte denumirea de „Parcul Dendrologic Livius Gubesch”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5