Scorțișoara de Ceylon – totul despre unul dintre cele mai populare condimente din lume

De-a lungul timpului, scorțișoara a fost folosită în diverse scopuri și moduri, fiecare civilizație considerând-o potrivită în anumite ritualuri și activități. De exemplu, în Egiptul Antic, ea era atât de apreciată și i se atribuia o valoare atât de mare, încât inițial era oferită doar regilor. Ulterior, a început să fie utilizată și în scopuri cosmetice sau pentru îmbălsămare.

Chinezii considerau că arborele de scorțișoară era sacru, romanii foloseau acest ingredient în cadrul ceremoniilor religioase, iar mexicanii și arabii îl întrebuințau pentru condimentarea cafelei, a ceaiului și a diverselor preparate.

Scorțișoara de Ceylon, diferită de cea de Cassia, are o mulțime de proprietăți benefice pentru organism, motiv pentru care este mai populară și mai des întâlnită în magazine. Sunt atât de multe de spus despre originea acesteia, despre modul său de obținere, despre proprietățile și întrebuințările sale încât, dacă am detalia fiecare aspect, probabil că am scrie o carte. Așadar, va trebui să sintetizăm informațiile și să ne concentrăm doar pe cele mai importante.

Scorțișoara de Ceylon originală – mod de obținere și efecte benefice

Cu toate că arborii de scorțișoară se cultivă astăzi aproape peste tot, în țări precum India, Madagascar, Egipt și Brazilia, metoda de obținere a condimentului este aceeași: la doar doi ani după plantarea arborelui numit Cinnamomum, acesta este tăiat, pentru a permite unor lăstari noi și subțiri să crească. Aceștia din urmă sunt curățați și lăsați la uscat. Ulterior, după ce scoarța arborelui se reface, procesul se reia, ceea ce rezultă fiind celebrele batoane.

Dintre toate proprietățile uimitoare ale scorțișoarei de Ceylon, de departe cele mai cunoscute și apreciate sunt cele antioxidante, care contribuie la prevenirea îmbătrânirii premature și care, în același timp, combat efectele radicalilor liberi și ale poluării asupra organismului. Conform scalei ORAC, ce măsoară nivelul de antioxidanți din alimente, se pare că, dintre toate condimentele existente în lume, scorțișoara de Ceylon ecologică este campioană, având cel mai mare nivel de antioxidanți.

De altfel, acest nivel ridicat de antioxidanți este cel care contribuie la întărirea sistemului imunitar, luptând cu infecțiile mai mult sau mai puțin banale.

În urma unor studii recent efectuate de către cercetători din întreaga lume, s-a ajuns la concluzia conform căreia scorțișoara de Ceylon ecologică (adică în cea mai pură formă) are puterea de a regla zahărul din sânge și de a echilibra nivelul de insulină, fiind de un real ajutor persoanelor care suferă de diabet. Un lucru mai puțin cunoscut despre acest condiment este acela că poate proteja cavitatea bucală de bacteriile responsabile de apariția cariilor, în același timp împrospătând respirația.

Scorțișoara de Ceylon de la Republica BIO

Magazinul online Republica BIO dispune în oferta sa de o mare varietate de produse certificate ecologic, 100% naturale, care asigură un aport nutritiv însemnat.

Integrarea în alimentație a unor super-alimente, cu scopul de a ne întări imunitatea, de a ne proteja de anumite afecțiuni sau, pur și simplu, de a ne scuti organismul de cumulul excesiv de toxine, trebuie să aibă la bază raționamentul de a alege doar produse garantat naturale, a căror utilizare este complet sigură.

Achiziționând scorțișoară de Ceylon originală din portofoliul Republica BIO, avem siguranța că vom consuma un produs vegan, natural, neiradiat, fără organisme modificate genetic, fără conservanți și coloranți. Mai mult decât atât, aceasta este testată împotriva pesticidelor și a metalelor grele și, de asemenea, nu conține gluten, fiind indicată, deci, și persoanelor care suferă de intoleranță la substanța amintită.

Aruncă o privire pe site și alege produsul dorit, indiferent de scopul în care ai de gând să îl utilizezi!

 


Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5