SCHEMA DE DEZVOLTARE A COMUNITATILOR MINIERE

Obiective : atenuarea impactului social in zonele afectate de reformele economice ; premize si conditii de dezvoltare socio-economica ; cresterea gradului de participare comunitara si a angajamentului civic ; imbunatatirea conditiilor de trai prin realizarea unor lucrari de mica infrastructura ; orientarea resurselor catre nevoile si cererile identificate in mod participativ ; intarirea capacitatii comunitatilor miniere de a initia si participa la derularea unor proiecte de regenerare socio-economica.

Tipuri de proiecte, mica infrastructura, aplicanti eligibili.

Comunitatea locala, din localitatile de pe lista, cu mai putin de 50.000 locuitori, reprezentata de un grup de initiativa de cel putin 10 persoane, solicita finantare pentru cel putin 200 beneficiari.

Activitati eligibile (plafon maxim finantare, 100.000 USD) : reabilitare\ modernizare cai acces, sisteme de alimentare cu apa, canalizari, parti comune ale cladirilor de locuit, inclusiv instalatii, centre comunitare, regularizare cursuri naturale de ape pentru refacerea mediului natural, redarea unui cadru natural in zone in care s-au facut interventii, inclusiv amenajari de spatii verzi si impaduriri pe amplasamente publice.

Activitati generatoare de venit, aplicanti eligibili, grup productiv : cel putin 10 locuitori dintr-o comunitate miniera eligibila, organizati ca persoana juridica, iar membrii grupului nu sunt rude, nu au loc de munca (40%), nu poseda mijloace de productie, nu au acces la credite bancare, piete, tehnologie, nu detin controlul asupra resurselor locale, nu pot influenta procese decizionale, totalul veniturilor din actiuni sau parti sociale nu depaseste 12 salarii minime pe economie.

Activitati eligibile (plafon maxim de finantare 40.000 USD) : prelucrare si comercializare materii prime locale, lemn, fructe, legume, lapte, carne, producere si comercializare artizanat, produse de panificatie, organizare servicii de transport local de persoane, turism la scara mica.

Servicii sociale comunitare, aplicanti eligibili : organizatii neguvernamentale, autoritati ale administratiei publice locale in parteneriat cu organizatii neguvenamentale si grupuri dezavantajate. Activitati eligibile (plafon maxim finantare 40.000 USD) : centre sociale multifunctionale, centre de zi, servicii de promovare a sanatatii, servicii de ingrijire la domiciliu, adaposturi temporare, centre de integrare sociala pentru tineri aflati in situatii de risc, amenajare zone de recreere pentru copii si adolescenti. Implicare comunitati locale : identificare nevoi si ierarhizare in functie de prioritati, constituire grup de initiativa si comitet de conducere a proiectului, elaborare propunere proiect, gestionare tehnica si financiara a proiectului, contributie prin aport in munca, in natyra, sau numerar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5