Şase proiecte majore pentru Năsăud, discutate de primarul Dorin Vlaşin cu ADR Nord-Vest! Vezi ce îşi propun autorităţile!

Echipa administrativă de la Primăria Năsăud, coordonată de primarul Dorin Vlaşin, se va întâlni miercuri cu directorul general Marcel Boloş şi specialişti de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Pe agenda discuţiilor sunt şase teme de proiecte, pentru care autorităţile locale au prevăzut buget în vederea realizării studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice.

          „Sunt şase proiecte foarte importante pe care le vom discuta cu ADR Nord-Vest. Am prevăzut bani în buget pentru documentaţiile tehnice, însă aceşti bani vor putea fi recuperaţi în momentul obţinerii finanţărilor prin Programul Operaţional Regional 2021-2027. Primul proiect vizează modernizarea, dotarea şi extinderea Colegiului Naţional „George Coşbuc” Năsăud. Apoi, ne propunem un proiect major de reabilitare, modernizare, dotare şi extinderea a Spitalului Orăşenesc „George Trifon”. Un alt proiect se referă la creşterea mobilităţii urbane, etapa a II-a, prin care vor fi modernizate 12-14 străzi pe care noi acum le şi cadastrăm. Avem şi un proiect important de eficientizare energetică a unor blocuri de locuinţe, în care sunt cuprinse 32 de blocuri. Nu în ultimul rând, prin fonduri europene, ne propunem şi un coridor de mobilitate central în oraşul Năsăud, prin care să dăm culoare zonei centrale – Piaţa Unirii şi zona adiacentă, dar şi să regândim circulaţia. Nu în ultimul rând, vom realiza un studiu de fezabilitate pentru amenajarea unei zone de promenadă pe malul râului Someş”, ne-a declarat primarul Dorin Vlaşin.

          Discuţiile vor avea în vedere şi un proiect de construcţie a unei creşe cu 100 de locuri, iar în funcţie de cerinţele impuse prin Ghidul solicitantului, se va opta fie pentru obţinerea unei finanţări europene, fie pentru programul guvernamental anunţat de Ministerul Dezvoltării.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5