Şase ore de căutări în noapte, cu jandarmi, salvamontişti şi poliţişti. Bărbatul căutat a înnoptat la un prieten!

Un bărbat de 42 de ani, din Tureac, a apelat în această noapte, în jurul orei 00.30, la Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, anunţând că s-a rătăcit şi că nu ştie exact în ce zonă se află. Acesta a menţionat doar că a poposit pe parcursul serii, atât la un local din zona Valea Străjii, cât şi la un bar din Piatra Fântânele.

           "Jandarmii montani au pornit imediat pe urmele bărbatului, acesta aflându-se într-un real pericol ţinând cont că afară viscolea. Având în vedere faptul că bărbatul în cauză a revenit cu încă 4 apeluri la 112, au fost informate şi cadrele din Dispeceratele Poliţiei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, în vederea alocării resurselor necesare, la nevoie. Căutările s-au desfăşurat în zona drumurilor forestiere Piatra Fântânele-Lunca Ilvei, respectiv Leşu, Vf. Arândaş, Tureac şi zona Frumuşea, bărbatul nefiind găsit nicăieri. Alături de jandarmii montani au fost prezenţi la căutări, poliţişti şi salvamontişti.

         În jurul orei 06.55, acesta a sunat la Dispeceratul Jandarmeriei bistriţene să verifice de ce a fost sunat. Acestuia i s-a spus că a fost căutat toată noaptea de oamenii legii, iar cel în cauză a răspuns calm că a înnoptat la un prieten, în apropierea Cantonului Ciosa – în zona cunoscută ca fiind Nerejuri, uitând că a sunat după ajutor la miezul nopţii", informează mr. Georgeta Casvan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei bistriţene.

         Subofiţerii din cadrul Compartimentului Dispecerat al Jandarmeriei bistriţene au luat legătura şi cu prietenul acestuia, care a confirmat la 112, faptul că bărbatul a petrecut noaptea la el acasă, ca urmare nu s-a aflat în pericol. În acest caz, urmează să fie luate măsuri împotriva celui care a apelat nejustificat la 112, amenzile fiind cuprinse între 100 şi 500 de lei, conform legii nr. 61 din 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5