Saptămâna Educației Globale – la Școala Gimnazială „Lucian Blaga”

Prof. Mirela Rus

Sub deviza sau sloganul „We are stronger all together” („Suntem mai sau sloganul puternici toți împreună” ), elevii claselor ciclului gimnazial, ai Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga”, coordonați de către diriginții acestora, precum și de alți profesori, au desfășurat, în timpul săptămânii trecute, activități variate și interesante în cadrul Săptămânii Educației Globale și dedicate acesteia. Tematica a fost foarte sugestivă, transmițându-se mesaje de pace purtate pe aripi de fluturi (clasa a V-a A), de încurajare și îndemn pentru salvarea planetei (clasele a VI-a A și a VI-a B), de speranță și toleranță, însemnate pe inimioare roșii de hârtie (clasa a VII-a C), prietenie, optimism și civism, (clasele a VII-a), respect reciproc, „purtat” chiar pe tricourile elevilor a VII-a a și a VIII-a B, mesaje motivaționale pe semne de carte (elevii clasei a V-a C), mesaje referitoare la sănătatea fizică și emoțională, creionate pe măști (clasa a V-a B), de înțelegere a drepturilor și a îndatoririlor copilului (clasa a V-a A), precum și mesajul clar că „sportul unește oameni” (clasa a VIII-a B).
Activitatea a fost coordonată de către diriginții claselor și de către alți profesori: Simona Lolici, consilier educativ și dirig. cl. a VIII- B, Mirela Rus, dirig. cl. a V-a A, Alina Ilovan, dirig. cl. A V-a B, Ionica Trișcaș, dirig. cl. A V-a C, Roxana Moldovan, dirig. cl. a VI-a A, Ana Szabo, dirig. cl. a VI-a B, Emilia Harja, dirig. cl. a V-a C, Monica Dacălul, dirig. cl. a VII-a A, Ana Maria Berbecar, dirig. cl. a VII-a B, Codruța Rusu, dirig. cl. a VII-a C, Manuela Hapca, dirig. cl. a VIII-a A, Alina Ciubotariu, prof. istorie, Geta Diniș-Vârtic, prof. Educație fizică și sport. Împreună cu diriginții, elevii au „împodobit” copăceii din curtea școlii cu baloanele, fluturașii, măștile și inimioarele păcii, toleranței, ale iubirii pentru oameni și pentru planeta noastră. Deviza acestor zile, „Suntem mai puternici împreună”, va rămâne un motto al întregii activități educative a școlii noastre.
Cuvinte precum PACE, RESPECT, TOLERANȚĂ, OPTIMISM, PRIETENIE riscă să devină arhaisme, necunoscute, dacă nu încercăm să le punem la sufletele copilașilor noștri. Datoria este a noastră, a dascălilor și a părinților lor ca, în ceața în care bâjbâim și cuprinși de vârtejul existenței noastre mult prea strâns legate de material, mult prea orientată spre individualism, să aprindem, la început o scânteie, ca mai apoi flacăra speranței, a curajului, a responsabilității, a asumării, a valorilor adevărate și, de ce nu, a virtuților!
Zilele săptămânii ce a trecut au fost o ocazie binevenită de a defini pacea, toleranța, sănătatea, optimismul, prietenia și respectul, binele în general, iar copiii au fost foarte implicați, cooperanți, fericiți. Ne-am demonstrat unii altora și am demonstrat celor interesați că, deși suntem sub un imperiu al fricii, ne simțim uneori fără vlagă și dezorientați, se poate să fim ÎMPREUNĂ, se poate să ne conectăm sau să ne reconectăm din nou la acea sursă de energie care ne face să înaintăm, să prindem curaj, să ne ridicăm ochii de jos și să ne bucurăm de soare și de viață.
WE ARE STRONGER ALL TOGHETER! (SUNTEM MAI PUTERNICI TOȚI ÎMPREUNĂ)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5