Sǎptǎmâna Antreprenoriatului la Liceul Teoretic „Solomon Haliţǎ ”

Sǎptǎmâna 14-20 noiembrie 2011 este declaratǎ Sǎptǎmâna Globalǎ a Antreprenoriatului. În aceastǎ sǎptǎmânǎ peste 1000 de elevi de liceu din toatǎ ţara îşi vor susţine ideile de afaceri, iar cele mai ingenioase idei se califica la competiţia naţională prin care se promovează antreprenoriatul şi conceptul de afaceri responsabile în rândul tinerilor de 15-19 ani. Acest program este implementat de Junior Achivement în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Uniunea Europeană, US Embassy şi British Council.

Știm că pentru a reuşi în economia de piaţă, tinerii trebuie pregătiţi, implicaţi şi stimulaţi încă din timpul şcolii. De aceea am implicat în această activitate elevii cărora le predau educaţie antreprenorială şi anume clasele a X-a A, a X-a B, a X-a C, a X-a D, iar clasele a XI-a D, respectiv a XII-a D au fost coordonate de prof. Croitor Victoria. Elevii liceului nostru şi-au prezentat ideile de afaceri, potenţialul de piaţă al afacerii (competitivitatea şi profitabilitatea), impactul pozitiv asupra mediului înconjurător şi inovaţia.

Junior Achievement Romania pune gratuit la dispoziţia şcolilor programe de educaţie economică, antreprenorială, financiară şi de carieră de tip „learning by doing”, susţinute de comunitatea de afaceri. Sunt oferite gratuit materiale, training, servicii de asistenţă şi suport tehnic. Programele sunt concepute pentru nivelurile de educaţie: primar, gimnazial, liceal, universitar. Câştigătorii competiţiilor JA naţionale şi internaţionale beneficiază de burse „Junior Achievers”, pentru a participa la şcoli de vară, seminarii sau conferinţe internationale.

Activitatea profesorului la clasă sau în şcoală poate câştiga un loc în galeria modelelor de succes din Săptămâna Globală a Antreprenoriatului România 2011!

Profesor socio-umane, Zbînca Loredana

Liceul Teoretic “Solomon Haliţă”, Sângeorz-Băi

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5