Sablarea cu apă

Conceptul de sablare este nou pentru foarte mulţi dintre noi, aşa că nu toţi ştim ce înseamnă exact. Aceasta este o tehnică de bazǎ care reduce sau îndepărtează complet zgârieturile de pe o suprafaţă anume. Acest articol prezintă detalii asupra acestei tehnici, în cazul în care doreşti să afli mai multe despre astfel de specialişti precum cei de la sablam-tot.ro

Sablarea este o alternativă mai bună decât multe altele când vine vorba de reparaṭii sau remodelare ale anumitor corpuri. Această metodă este de efect şi sigură, în primul rând, pentru că praful uscat nu este eliberat în aer atunci când acţiunea are loc. Deci, chiar şi oamenii care sunt alergici la praf pot să utilizeze această metodă. În al doilea rând, din moment ce nu se eliberează foarte mult praf, nu e nevoie de efort în plus pentru a clăti mizeria care s-ar putea aşeza pe mobilă. Deci, este uşor, practic şi fezabil.

Tehnic vorbind, sablarea cu apă nu reprezintă mai mult decât sablarea cu nisip a tencuielii sau a unui perete din casa ta sau a clădirii pe care vrei să o cureţi.  Ingredientul principal folosit este similar cu şmirghelul.

Sablarea lemnului

Obiectivul principal al sablării lemnului sau al oricărui alt obiect de mobilier este să reduci folosirea şmirghelului lichid. Sablarea cu nisip creează un blocaj în materialul pe care vrei să-l elimini. Adesea se lipeşte şi îţi îngreunează situaţia. Sablarea cu apă, pe de altă parte, îndepărtează materialul în plus în câteva secunde, păstrând totul curat. Când vine vorba de mobilă, simpla aplicare a vopselei şi a unui lac nu este de ajuns. Să obţii o suprafaţă perfect recondiţionată este un aspect foarte important. Următorii paşi îţi vor spune exact cum să faci asta. Poţi să utiliezi această metodă pe orice tip de mobilă.

1.         Sablează suprafaţă şi îndepărtează tot praful din găurile şi porii mobilei. Va trebui să foloseşti un aspirator normal sau cu aer condensat pentru a face asta. Păstrează o cârpă în zona pentru a curată suprafaţă.

2.         Întinde vopsea de grund pentru a crea o suprafaţă netedă şi înnoită pentru piesă de mobilier. Acum, combină apă şi detergentul pentru a crea o soluţie simplă cu care dai pe suprafaţă. În ultima instanţǎ, utilizează ceara de automobile pentru a lustrui suprafaţa pe care lucrezi.

Sfaturi pentru hidrosablare

Alegerea buretelui. Alegerea acestuia este aspectul cel mai important al sablării cu apă. Aceştia nu sunt deloc grei şi sunt uşor de găsit. Din moment ce sunt atât de uşori, sunt mai mari, cel puţin mai mari decât bureţii de bucătărie cu care suntem obişnuiţi.

Curăţarea buretelui. Utilizarea deasă a buretului cu siguranţă îl va pǎta, având în el şi particule şi sedimente; ca urmare, trebuie curăţat des. Soluţia este simplă, deoarece nu este nevoie decât de o găleată de apă în care să îl înmoi din când în când.

Folosirea apei. Apa nu este mereu cea mai bună soluţie. De exemplu, dacă foloseşti prea multă apă pentru această sablare, va avea un efect important asupra peretului şi va duce la o uscare mai înceată. Acest lucru va mări perioada de lucru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5