Să nu-ţi faci prăvălie cu scară!

Joi, 28 februarie a.c., a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Teaca, având o ordine de zi, ca de obicei, bogată, ca să ştie contribuabilii că aici se lucrează. Un punct din ordinea de zi a fost acela care se referă la aprobarea unor facilităţi pentru acei răi platnici a impozitelor şi taxelor locale, potrivit cărora aceştia vor beneficia pentru perioada 1 aprilie – 30 noiembrie 2012, de scutirea dobânzilor aferente dacă vor fi achitate în întregime restanţele până la sfârşitul lunii martie a.c. Este vorba despre 12 miliarde lei vechi. Rămâne de văzut dacă prostituata din satul Viile Tecii, care munceşti de ani buni pe drumuri şi sub poduri va achita sutele de milioane de lei vechi din amenzi „istorice”, primarul afirmând, la subiect, că dacă susnumita nu va plăti va fi condamnată la „muncă în folosul comunităţii” conform legii, lucru care îl face de fapt, autocondamnându-se, cu multă sârguinţă, fiind de preferat însă, zic eu, ca aceasta să-şi ispăşească „pedeapsa” aici, în comunitatea locală.
Apoi, s-a supus aprobării Programul de gospodărire a satelor comunei, care arată, după topirea zăpezii, ca naiba, pentru a se face ordine, în acest sens nefiind necesare fonduri europene ci puţină educaţie civică din partea cetăţenilor comunei şi mai multă preocupare a celor îndrituiţi să coordoneze toată această treabă. În vremea „epocii de aur” această preocupare purta numele de „Program pentru buna gospodărire şi înfrumuseţare a satelor comunei”, la care participă întreaga suflare a comunei. Acum, e bine dacă doar este… gospodărită temeinic, fără a o mai înfrumuseţa, că frumuseţea-i trecătoare.
Un alt punct din ordinea de zi a fost instituirea unor „taxe speciale” din acest an. Este vorba de o taxă lunară de 30 lei pentru fiecare metru pătrat de scară construită la clădirile de orice fel pe domeniul public, adică la faţada acestora, şi cum cele mai multe scări de acest fel se regăsesc la prăvăliile din centrul vechi al satului Teaca îndeosebi, se vor scoate bani buni. În cele din urmă se va institui o taxă uriaşă şi pentru scara Richter şi o alta pentru horn, că a mai fost. Edilii locali susţin că respectiva taxă pe scări a fost impusă de către Curtea de Conturi în urma unui control. S-ar putea ca unii comercianţi nemulţumiţi de respectiva taxă pe scări, să le desfiinţeze, urmând ca clienţii lor fideli să intre în prăvălie pe scara de incendiu. Aşa le trebuie, pentru că n-au luat în seamă poveţele din piesa de teatru a lui Eugen Barbu „Să nu-ţi faci prăvălie cu scară!”. La finalul şedinţei, primarul comunei, Iustian Damian Muntean, a prezentat derularea într-o perspectivă apropiată a unui uriaş proiect de modernizare a infrastructurii în satele Pintic, Ocniţa, Archiud şi Viile Tecii, concret fiind vorba de alimentare cu apă, canalizare, staţie de epurare şi asfaltarea tuturor drumurilor comunale. Aferim, domnule primar, numai să se facă!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5