S-a stins un om cu suflet mare

Dacă se întâmplă să ai vreo durere în viaţă, nici una nu este mai mare decât aceea provenită din pierderea unui om cu sufletul atât de generos şi mare cât necuprinsul. Un asemenea om este Stelian Gheorghe, fostul primar al comunei Parva. Vestea dispariţiei sale pământene a venit ca un fulger şi ni se pare încă incredibilă.. Prea tânăr şi prea încrezător în viaţă, a plecat dintre noi, la14 august 2012 , când inima i-a cedat, lăsând în urma sa amintirea cea mai luminoasă a fiinţei umane.
La 9 septembrie, anul acesta, ar fi împlinit 64 de ani şi urma să se bucure de pensia cuvenită. N-a mai apucat să trăiască acea linişte şi împăcare sufletească de care avea atâta nevoie. Dumnezeu l-a luat dintre noi, dar mai ales din mijlocul familiei sale la care ţinea atât de mult, lăsând-o în suferinţă şi zbucium nemărginit. Plâng copiii lui şi nepoţii, plânge cu lacrimi de sânge soţia lui aflată de multă vreme pe patul suferinţei, plânge tot satul că a pierdut un om de-o rară nobleţe, un suflet care iradia bunătate şi frumuseţe lăuntrică. Avea vorba blândă şi cumpătată. Nu voia să supere niciodată pe nimeni. Era răbdător şi plin de încredere că numai faptele bune pot învinge.A trăit pentru oameni şi s-a dăruit cu toată puterea şi înţelepciunea pentru binele comunităţii.
Stelian Gheorghe a fost unul dintre acei oameni care a plecat de jos şi a ajuns la ceea ce Dumnezeu şi soarta îi hărăziseră. N-a făcut ceva neobişnuit, nici puţin şi nici ceva ieşit din comun ca să atragă atenţia cuiva. A schimbat însă imaginea comunei prin tot ceea ce a înfăptuit în cei 7 ani ca viceprimar şi 23 de ani ca primar al acestei localităţi . Tot aici, în anii tinereţii a slujit ca profesor şi apoi director de Cămin cultural. De numele lui se leagă reţeaua de electrificare a comunei, construcţia şcolară cu internat şi cantină pentru elevi, blocul social, microreleul cosmote, telefonia digitală, centrul de turism montan, extinderea reţelei de apă potabilă şi canalizarea, noul sediu al primăriei, căminul cultural, sala de sport, drumurile comunale care duc până în cele mai îndepărtate locuri ce altădată erau aproape inaccesibile. Dar câte n-a făcut pentru Parva şi oamenii locului, bucurându-se de aprecierile semenilor săi.De multe ori era invidiat de către colegii săi primari, pentru rezultatele sale. Aprecieri deosebite i-au fost adresate şi pentru perioada în care a funcţionat ca inspector la Primăria oraşului Bistriţa şi apoi vicepreşedinte al comunei Viişoara.
Gheorghe Stelian a fost cel mai longeviv primar din judeţ, fiind ales în această funcţie la 27 decembrie 1989, împlinind 6 mandate încărcate de remarcabile împliniri. Pentru rezultatele obţinute, a fost distins la nivel republican cu Titlul,, Crucea Naţională – Serviciul Crdeincios, Clasa a III –a. Diploma de Excelenţă cu Titlul şi Trofeul,, Primar de 4 stele’’, iar la nivel local i s-a acordat Titlul de ,, Cetăţean de Onoare al comunei Parva’’. În semn de prietenie şi aleasă preţuire pentru tot ceeea ce am realizat împreună în perioada când am fost dascăl şi director de şcoală în această comună, i-am dedicat în toamna anului trecut cartea intitulată,, Stelian Gheorghe – O viaţă în slujba comunităţii’’. O carte care trebuia scrisă şi pe care a meritat-o cu prisosinţă.
Se spune că scriem şi vorbim despre oamenii de o valoare deosebită , îi apreciem şi îi preţuim abia după ce nu se mai află între noi. Pentru cei care l-am cunoscut pe Stelian Gheorghe, acest moment este unul de întărire a personalităţii sale, dar şi un mare regret că a plecat atât de devreme dintre noi şi acolo sus, în Cer, el va fi o stea care ne va aduce mereu aminte de prietenia şi bunătatea sa sufletească.
Dumnezeu să-l odihnească în pace !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5