S-a lansat oficial în cursa internă a PNL pentru candidatura la funcţia de primar al Bistriţei

         Preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Bistriţa, consilierul local Sorin Hangan, a anunţat că s-a înscris în cursa internă a formaţiunii în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa, la alegerile locale din 2020. Potrivit acestuia, termenul de înscriere a fost prelungit până în data de 15 mai, alături de Sorin Hangan înregistrându-şi această intenţie şi fostul senator Dorin Dobra.

         „Din punctul meu de vedere, Bistriţa are nevoie de un alt proiect, de o nouă viziune, nu mai putem să mergem la nesfârşit cu cârpelile astea în toate domeniile. (...) Din punctul de vedere al PNL, urmează o perioadă în care trebuie să desemnăm un candidat la Primăria Bistriţa, avem o procedură care a fost votată în Biroul Politic Municipal, nu am stabilit-o eu. Vom urma un calendar, scurt, în aşa fel încât, aşa cum v-am promis, până la sfârşitul lui septembrie să avem desemnat candidatul pentru Primăria Bistriţa şi, evident, echipa care va sta în spatele lui. Ne dorim candidaturi serioase, adică cine doreşte să facă ceva cu adevărat pentru comunitatea noastră, nu doar aşa, jocuri de glezne sau trambuline pentru eventualele alegeri parlamentare”, a declarat Hangan.

         Consilierul municipal a menţionat că nu face altceva decât să gestioneze ceea ce a hotărât BPM al PNL Bistriţa. Hangan a adăugat că în niciun caz nu va putea fi nominalizat candidatul pentru Bistriţa de la nivel central. „Organizaţia Municipală în cea mai mare parte a ei, este formată din liberali adevăraţi, cu profesii liberale, colegii mei sunt notari, avocaţi, sunt ingineri, sunt profesori, nu poate să vină cineva să le spună, nu suntem o turmă de oi. Printre colegi mai avem unii care spun că sunt liberali, poate nu-s născuţi ci doar făcuţi peste noapte şi probabil şi-ar dori să fie şeful unui partid liberal, că sună bine, dar ca şi comportament, în sensul PSD, adică îi cheamă şeful şi zice „tu pui masa, tu porţi şorţul (...), tu lipeşti afişe”, a precizat el.

         Sorin Hangan a explicat procedura conform Statutului PNL, de la organizaţia municipală, propunerea mergând spre structura de coordonare judeţeană, ulterior ajungând la Bucureşti spre validare.

         În opinia sa, cine doreşte să facă ceva pentru comunitatea din care face parte, care vrea „să îmbrăţişeze administraţia locală sau judeţeană”, ar trebui să-şi ia gândul de la Parlament. „Eu cred că era politicienilor care sunt buni şi de primari, şi de deputaţi, şi de ministru, sau dacă nu măcar de prefect sau subprefect, a trecut. Din punctul meu de cvedere fiecare trebuie trebuie să spună ce vrea, ce doreşte, în slujba cui doreşte să îşi pună cunoştinţele şi eforturile. Niciodată nu am spus că aş dori să fiu parlamentar, mi-am dorit să-mi duc viaţa în oraşul meu şi am făcut-o din convingere, din spirit civic, că nu mi-a dat nimeni o sticlă cu apă minerală de când fac politică, şi am 10 ani, care nu a fost o perioadă uşoară pentru PNL”, a mai spus Sorin Hangan.

         În context, liderul PNL Bistriţa a spus că procedura de desemnare a candidatului trebuie încheiată cât de repede, asta în contextul în care la Arad, din cele 73 de localităţi, la această oră, 63 au deja candidatul liberal  nominalizat, iar în această săptămână au loc cercetări sociologice în  trei comune. „Noi, în Bistriţa- Năsăud, exceptând primarii care sunt în funcţie nu avem alţi candidaţi. Cred că trebuie să ne obişnuim să grăbim acest demers. Nu se mai pot câştiga alegerile cu desemnarea unui candidat cu trei luni înainte, cu împărţirtul unui fluturaş cu două săptămâni înainte. Trebuie să facem politică în fiecare zi, cei care vrem”, a completat Hangan.

         Una peste alta, liderul liberalilor bistriţeni a făcut şi un portret robot al candidatului PNL pentru Primăria Bistriţa. „În primul rând, trebuie să fii un om onest, evident cu pregătire, nu spun neapărat cu experienţă în administraţie. Oricine a condus o echipă şi familia lui corespunzător, eu cred că se încadrează. Trebuie să fie un om care are disponibilitate şi care efectiv pune cetăţeanul pe partea administraţiei la mijloc şi nu la periferie, şi nu doar în discursuri stereotipe bune de prostit o gloată. Evident că trebuie să aibă resurse, că fără un leu în buzunar nu se poate. Noi nu avem în organizaţia municipală oameni fără resurse. Toţi au resurse minimale pentru acest lucru”, a concluzionat Sorin Hangan.

         

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5