S-a deschis noul sezon la Băile Figa! Fonduri europene pentru noi investiţii!

Noul sezon estival la Băile Figa a fost deschis de autorităţile locale din Beclean, în prezența directorului general al ADR Nord-Vest, Marcel Ioan Boloș, ex-ministrul Fondurilor Europene.

"Domnia sa a fost impresionat de anvergura stațiunii turistice și de toate obiectivele care vor completa și asigura atractivitatea turistică la Băile Figa. Vă asigur că orașul Beclean se va bucura în următorul exercițiu financiar 2021-2027 de accesarea de fonduri europene pe mai multe direcții, în principal extinderea mobilității urbane, regenerare urbană prin crearea de zone de interes public, digitalizare și turism, astfel încât să crească calitatea vieții tuturor locuitorilor orașului. Multumesc pentru încredere. Continuăm munca în toate sectoarele!", a transmis primarul Nicolae Moldovan.

“Zilele acestea se vorbește mult despre fonduri europene. Despre PNRR (29,2 mld. euro din care 15 mld euro grant-uri) un pic cam mult și despre viitoarea perioadă de programare un pic prea puțin (30,5 mld euro grant-uri). În regiunea Nord-Vest, ne bucurăm de realizările comunităților noastre pe fonduri europene. La invitația domnului primar, Nicolae Moldovan, am fost la Beclean. Câteva cuvinte despre Beclean și perioada de programare 2014-2020:
- 10 proiecte finanțate din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional (POR) în domeniile infrastructurii de sănătate, educație și sociale, mobilitate urbană și eficiență energetică;
- 162 de milioane valoarea totală a investițiilor, din care 132 de milioane lei fonduri europene
- cea mai modernă și dotată grădiniță din România și o stațiune de milioane de care se bucură atât turiștii, cât și locuitorii orașului Beclean
După cum mă cunoașteți sunt un om care privește spre viitor. Astăzi împreună cu echipa de la Agenția de Dezvoltare-Regională Nord-Vest am continuat discuțiile despre pregătirea portofoliului de proiecte aferent exercițiului financiar 2021-2027, împreună cu reprezentanții primăriei orașuluI Beclean și domnul primar, Nicolae Moldovan. De la alocări de bani prin programe, la proiecte concrete e cale lungă, iar acest lucru îl cunosc. Din acest motiv, noi ca entitate regională ne-am asumat să fim alături de autoritățile publice locale din regiunea noastră și să îi sprijinim să pregătească din timp cele mai importante proiecte pentru comunitățile lor. #BaniiEuropeniPotSchimbaVieți dacă știm cum să îi folosim și dacă nu pierdem vremea!", a fost mesajul transmis de Marcel Boloş, directorul general al ADR Nord-Vest.

Comentarii

18/06/21 10:56
Din cartiere

Daca ar avea bazine cu apa sarata INCALZITA , efectiv nu m-as mai duce la Baile Ocna Sugatag . In apa sarata RECE CA GHEATZA cine are afectiuni reumatismale, daca inbtra mai rau isi face ! Asa ca, doar " la scaldat " mi se pare mult prea scump sa ma duc acolo !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5