S-a decis! Nu se renumeră voturile pentru funcția de primar al Bistriței!

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud a decis ca voturile pentru funcția de primar a municipiului Bistrița să nu mai fie renumărate,  ne-a declarat președintele Mugurel-Arin Boțu.

"În ședința din data de 11.06.2024 Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud a hotărât admiterea contestației formulată de către Partidul Social Democrat, a anulat în parte Hotărârea nr. 43/11.06.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Bistrița, privind reverificarea buletinelor de vot pentru candidații la funcția de primar al municipiului Bistrița", a semnat judecătorul Mugurel-Arin Boțu, președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița.

Luni, 10 iunie, PNL Bistrița-Năsăud a depus contestație/sesizare, inițial, la Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Bistrița, care a respins-o, deoarece nu au fost respectați niște pași anteriori  de contestare la secțiile de votare. Prin aceeași hotărâre, Biroul Electoral de Circumscripție Bistrița a decis, din oficiu, că va proceda la verificarea "coincidenței dintre buletinele de vot ce conțin voturile valabil exprimate pentru candidații PSD și PNL, pentru funcția de Primar al municipiului Bistrița, primite de la fiecare secție de votare, cu mențiunile din procesele-verbale preluate de la BESV, de către BECM nr. 1 Bistrița și semnate de președintele acestuia, fără ca rezultatul constatării să aibă consecințe asupra proceselor-verbale privind consemnarea rezultatelor votării și a procesului-verbal pentru centralizarea voturilor, constatarea rezultatului alegerilor și atribuirea mandatelor pentru Primarul municipiului Bistrița". 

De cealaltă parte, PSD Bistrița-Năsăud a contestat hotărârea BECM nr. 1 Bistrița ."Invocăm inadmisibilitatea procedurii sesizării DIN OFICIU a președintelui Biroului de Circumscriptie Municipală nr.1 Bistrița cu privire la renumărarea voturilor și refacerea procesului de centralizare a voturilor. În primul rând, la nivelul tuturor birourilor secțiilor de votare arondate biroului de circumscripție municipală s-a procedat la centralizarea voturilor exprimate, s-au întocmit procesele-verbale privind consemnarea rezultatului votării, fără a exista nemulțumiri//întâmpinări/sesizări/contestații din partea Partidului Național Liberal. (...) În al doilea rând, observând atribuțiile pe care le are președintele și Biroul electoral de circumscripție municipală care sunt expres și limitativ prevăzute de lege (art. 27 din Legea 115/2015 cu modificările și completările ulterioare), vom observa că o atare procedură de sesizare din oficiu nu există, biroul neavând competența de a proceda la renumărarea voturilor dupa bunul plac. În al treilea rând, dupa ce contestatia PNL prin care s-a solicitat renumărarea tuturor voturilor și refacerea centralizării acestora a fost respinsă ca inadmisibilă întrucat nu există niciun temei legal al acesteia, nefiind parcursă procedura inițială de formulare a întâmpinărilor în fața birourilor secțiilor de votare, așa cum am arătat prin punctul de vedere al PSD nr 290/10.06.2024, este ilegal ca biroul municipal să recurgă la o procedură neprevazută de lege", și-a motivat PSD BN această contestație. 

Biroul Electoral Județean a admis contestația PSD BN, urmând ca hotărârea și motivarea să fie publicate pe site-ul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, la secțiunea Alegeri  din data de 9 iunie 2024.

Între primii doi clasați în funcția de primar la alegerile locale, Gabriel Lazany și Ioan Turc, sunt doar opt voturi. Gabriel Lazany a obținut 15.497 voturi, iar Ioan Turc - 15.489 voturi.

Hotărârea nr. 151 din 11.06.2024  privind soluționarea contestației formulată de Partidul Social Democrat- organizația județeană Bistrița-Năsăud înregistrată la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 6  Bistriţa-Năsăud, sub nr. 517  din 10.06.2024

 

 

Comentarii

12/06/24 00:49
Geo.k

Ref: "au întocmit procesele-verbale privind consemnarea rezultatului votării, fără a exista nemulțumiri//întâmpinări/sesizări/contestații din partea Partidului Național Liberal. (...) În al doilea rând, obs.(...)"
Vezi
BN, Bistrița, și secția vot. Nr: 45) ROT,
"Proces Verbal " cu modificări ( Nr.aleg.2032, 2006) și cu EXPUNEREA pe scurt :
Scurt:

Dl. b xx

x , REFUZĂ sa semneze".

https://prezenta.roaep.ro
/locale09062024/romania/pv-part/

12/06/24 12:05
Eugen ionescu

probabil ca autorul articolului a dorit sa spuna in titlu ”renumără” . spre stiinta sa, ii comunic faptul ca in clasa a II-a noi copiii cuminti si palizi am invatat urmatoarele verbe la infinitiv : ”a număra” si ”a renumăra” . celelalte forme rezultate din bizara si dulcea unire a ”renumelui” cu ”umerii” ii apartin in exclusivitate autorului acestui articol, ....autor care insa nu se semneaza. no, ce-i de facut ?! merem inapoi in clasa a II-a ?! sau ne lasam de scris ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5