Romeo Florian: E secetă, Câmpia are nevoie de apă ca de aer! Sperăm ca în toamnă să înceapă lucrările prin Master Plan

Reţeaua de canalizare şi staţia de epurare din Sângeorzu Nou, finalizate

Primarul comunei Lechinţa, Romeo Florian, consideră că unul dintre cele mai importante proiecte ale zonei de Câmpie şi implicit ale comunei Lechinţa îl reprezintă mărirea capacităţilor pentru aducţiunea de apă Bistriţa-Lechinţa.

„Oamenii sunt nerăbdători. Primul lot din Master Planul de apă şi canalizare a fost scos la licitaţie, adică aducţiunea Bistriţa - Lechinţa. Se va înlocui conducta de 400 care alimentează întreaga zonă de Câmpie a judeţului cu o conductă de 500 pentru a putea asigura debitul necesar pentru întreaga zonă de Câmpie care se confruntă cu o secetă cruntă şi în acest an. Nici măcar în iarnă nu am avut apă în fântâni. În decembrie, la Şcoala Generală de la Sângeorzu Nou, am dus apă cu vidanjele, pentru a asigura funcţionarea băilor. Câmpia are nevoie de apă ca de aer. Sperăm ca lucrurile să demareze cât de repede, iar dacă Bunul Dumnezeu ajută, în toamna acetui an se va putea începe efectiv lucrarea. Ştiu şi cei de la Aquabis şi ştiu şi cei de la ADI apă-canal că prioritatea numărul unu din Master Plan este alimentarea cu apă a zonei de câmpie unde nu avem apă pentru animale, pentru uz menajer, iar lucrurile sunt complicate”, declară primarul Romeo Florian.

Potivit acestuia, aceste proiecte de reţele de apă şi canaliazre sunt şi cele mai complicate, pentru că de multe ori creează disconfort, însă  sunt şi cele mai importante. „Noi cu Lechinţa avem şi o experienţă neplăcută, Lechinţa are apă de prin 1980 şi ceva, nu a avut canalizare, oamenii şi-au făcut fosă, preaplinul prin pârâul Lechinţei, iar seara, când plafonul de nori era jos, apărea un miros neplăcut. Am reuşit nu doar să facem staţie de epurare şi să branşăm Lechinţa la canalizare, am reuşit decolmatarea întregii văi. Am cărat mii de maşini de nămol din albia pârâului Lechinţa şi am reuşit să scăpăm de acest disconfort”, explică edilul comunei.

De altfel, au fost finalizate staţia de epurare şi reţelele de canalizare din Sângeorzu Nou, urmând să fie programată şi recepţia finală.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5