Romeo Florian: Doamna Iurişniţi ar putea merge măcar într-o comună, de joi până duminică. La Vermeş, este apă în şcoală de 15 ani!

         Primarul Romeo Florian consideră că deputatul Cristina Iurişniţi „vorbeşte numai prostii”, iar acest lucru este şi din cauza consilierilor parlamentari care nu-i dau informaţii actualizate, dar şi din cauza sa, pentru că „de joi până duminică, când are program în circumscripţie, nu ajunge prin comunele judeţului”.

         „Să vină să vadă doamna deputat realităţile din comună. Numai prostii o învaţă consilierii. A dat o listă în care nu sunt lucruri adevărate. În primul rând, spune că nu avem condiţii sanitare în şcolile din Vermeş. Şcoala din Vermeş are apă de 15 ani, grupuri sanitare etc. Grădiniţa din Vermeş nu funcţionează în vechea locaţie, este mutată la Căminul Cultural, unde copiii au condiţii excelente, căldură, apă curentă, grupuri sanitare. Pentru Vermeş şi Sângeorzu Nou, avem un proiect de 500.000 euro cu finanţare europeană, pentru construirea a două grădiniţe. Într-adevăr, la Sângeorzu Nou nu avem apă, reţeaua urmând să fie făcută prin Masterplanul de apă şi canalizare”, ne-a declarat primarul Romeo Florian.

         Pe lista deputatei Crisitna Iurişniţi apare şi Sâniacobul, acolo unde grădiniţa este închisă de un an, din cauza efectivului mic de copii, dar care de altfel ar fi avut condiţii bune. „Şi la Chiraleş avem condiţii bune, însă şi grădiniţa de aici e în lichidare, pentru că nu sunt copii”, a menţionat primarul Florian.

         Potrivit acestuia, investiţia în educaţie rămâne o prioritate a administraţiei locale, însă efectivele sunt din ce în ce mai mici, de ordinul sutelor de elevi, asta şi pe fondul plecării masive în străinătate.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5