România, lider pe piața de iGaming est-europeană

România este un nume de referință pe piața de iGaming din Estul Europei, care înregistrează o creștere constantă în ultimii ani. Tocmai din acest motiv, numărul operatorilor licențiați ce activează pe piața din România se îmbogățește de la o lună la alta. În prezent sunt aproximativ 30 de operatori licențiați la care utilizatorii se pot distra.

După anul 2015, doar operatorii licențiați au mai putut activa pe piața din România, care a fost reglementată. Mediul a devenit unul mai sigur atât pentru jucători cât și pentru stat, care a încasat sume tot mai mari la buget. Iar gradul de colectare a depășit 99%.

Încă din 2016 nume de referință din domeniul jocurilor de noroc au pătruns pe piața din România, iar utilizatorii au la dispoziție o ofertă variată. Iar numărul românilor care au început să practice jocuri de noroc a crescut și el. Potrivit lui David Natroshvili, managing partner la Spribe, între 2017 și 2019 piața și-a dublat dimensiunea. Iar cifrele continuă să crească. Spre exemplu, în 2020, profitând de contextul existent la acel moment, piața online a crescut cu 90%. 

Jocurile de noroc au devenit așadar o adevărată industrie în România. Pe lângă operatorii licențiați au apărut și site-urile de recenzii și știri din domeniu, foarte utile utilizatorilor. Pe o piață atât de activă, cu numeroși operatori, este dificil să faci alegerile care ți se potrivesc, iar aceste site-uri oferă recenzii complexe pentru operatorii licențiați, ghiduri pentru jocuri și alte știri din industria de casino

Perspective încurajatoare pentru industrie 

Potrivit lui Rory Kimber, director de marketing și management al conturilor la 1X2 Network, perspectivele României sunt și mai bune pe piața jocurilor de noroc, mai ales datorită situației economice

"Piața din România are un potențial fantastic. Pur și simplu este mare și va deveni și mai mare. România este o țară în curs de dezvoltare, care continuă să înregistreze o creștere economică puternică. Economia lor și-a revenit din 2021 cu o forță semnificativă. Românii au o afinitate puternică pentru jocurile de noroc și, odată cu creșterea acoperirii pe dispozitivele mobile, vedem că tot mai mulți oameni trec la jocurile online", a spus Rory Kimber pentru European Gaming

De asemenea, David Natroshvili, Managing Partner la Spribe, a remarcat că publicul din România este diferit față de cel din alte țări din Europa de Est. 

"Spre deosebire de alte piețe din Europa de Est, unde sloturile clasice continuă să domine lobby-urile de jocuri ale operatorilor, clienții din România tind să favorizeze sloturile video moderne și formatele de jocuri mai noi. Acest lucru înseamnă că furnizorii au mai multă libertate de a fi creativi cu titlurile pe care le dezvoltă și pot folosi elemente din jocurile video și rețele sociale în produsele lor", a spus Natroshvili, a cărui companie a dezvoltat Aviator, un slot care s-a bucurat de un succes semnificativ pe piața din România. 

Pe de altă parte, Andrei Beu, director comercial la compania Gamintec, afirmă că expansiunea domeniului online a afectat cazinourile terestre, deoarece utilizatorii pot descoperii senzații autentice și pe Internet. 

"Jucătorii manifestă o preferință pentru cazinourile online care oferă o experiență realistă de cazinou live pe care o pot simți din casele lor. Pentru mulți, faptul că pot juca cu dealer live i-a determinat să treacă de la mediul terestru la cel online. Cazinourile terestre resimt acest lucru și se confruntă cu o scădere considerabilă odată cu popularitatea recenta a platformelor de jocuri online, iar aceasta tendință mă aștept să continue", a afirmat Beu, care consideră că și criptomonedele vor juca un rol tot mai mare în domeniul jocurilor de noroc ca metode de plată.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5