Robert Sighiartău, secretarul general al PNL: Să facem împreună al doilea pas - indexarea alocației mărite cu rata inflației!

Deputatul Robert Sighiartău,secretarul general al Partidului Naţional Liberal, are o nouă iniţiativă legislativă care vizează de indexarea alocației cu rata medie anuală a inflației. Liderul liberal anunţă că, în următoarea sesiune parlamentară, va reîncepe lupta în comisiaii, dar şi în plen,astfel ca propunerea legislativă să obţină votul majorităţii.

„Am reușit împreună să obținem o victorie importantă - majorarea alocațiilor pentru copii, cu toată împotrivirea PSD-ALDE. Mergem mai departe. E momentul să protejăm alocațiile astfel mărite de valul de scumpiri declanșat de guvernarea PSD-ALDE. De un an de zile, lună de lună, România este campioana scumpirilor în Uniunea Europeană din cauza politicilor inflaționiste ale PSD și ALDE. Alocația majorată a copiilor, aflată încă la un nivel modest, trebuie ferită, pe cât se poate, de aceste scumpiri. De aceea am depus în Parlament o propunere legislativă de indexare a alocației cu rata medie anuală a inflației.

Nu e greu să ghiciți cine s-a opus acestui proiect. Guvernul Dăncilă și majoritatea parlamentară PSD-ALDE. Unul dintre argumentele guvernului PSD-ALDE este hilar: dar dacă rata inflației va fi negativă, se întreabă subordonații doamnei Dăncilă. Cu ei la putere, rata inflației nu va fi niciodată negativă și de aceea copiii trebuie protejați.

Voi relua bătălia în comisia de muncă a Camerei, imediat după vacanța parlamentară. Acolo a ajuns propunerea legislativă. Ne vom lupta in comisii și în plen. Fiecare parlamentar de la PSD și ALDE va răspunde în fața voastră și a copiilor. Am reușit să obținem un aviz pozitiv în Comisia pentru drepturile omului. Vom învinge, așa cum am învins la mărirea alocațiilor, pentru că nimic nu e mai important decât viitorul copiilor României”, susţine parlamentarul bistriţean.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5