Robert Sighiartău : „Dacă nu asigurăm tuturor copiilor din județ acces la o educație de calitate, viitorul va fi unul sumbru”

Consiliul Județean trebuie să aibă o viziune de administrare a ceea ce înseamnă infrastructura sistemului de educație, să aibă un parteneriat solid cu școlile din Bistrița-Năsăud, dar și cu inspectoratul școlar.

Împreună cu echipa mea ne-am propus câteva obiective foarte importante pentru sistemul de educație, care, odată implementate vor asigura accesul tuturor copiilor la o educație de calitate și egalitate de șanse în ceea ce privește instruirea lor pentru viitor.

 

1 . Optimizarea rețelei școlare, creșterea calității administrative și educaționale în cadrul fiecărei instituții de învățământ.

Aici discutăm despre continuarea investițiilor în infrastructura școlară, susținerea demersurilor necesare pentru înființarea de unități/grupe de antepreșcolari (creșe) și preșcolari, în funcție de nevoile identificate la nivel local. De asemenea, vom sprijini transportul elevilor spre și dinspre școlile de centru, acolo unde realitatea demografică nu permite funcționarea unei entități școlare proprii.

 

2. Șanse egale la învățătură. Trebuie să reducem decalajul urban-rural, prin identificarea de noi oportunități educaționale pentru copiii din mediul rural: acordarea unor vouchere de meditații, acordarea de burse ori alte stimulente pentru continuarea studiilor, implicarea profesorilor, părinților, specialiștilor, membri ai comunității, în implementarea unor proiecte educaționale care să asigure șanse egale la învățătură pentru toți copiii din mediul rural.

 

3. Reducerea riscului de abandon școlar -  niciun copil rămas în urmă - prin activarea serviciilor sociale din cadrul primăriilor pentru identificarea și sprijinirea copiilor care nu frecventează școala, extinderea programului o masă caldă în toate școlile din județ, dar și aplicarea măsurilor complementare și de sprijin, inclusiv angajarea mediatorilor comunitari în comunitățile dezavantajate.

 

4. Crearea unor comunități educaționale și a unei dinamici a învățării în afara școlii, menite să formeze atitudini dezirabile, proactive, de apartenență la o comunitate locală în continuă dezvoltare prin programe de afterschool, centre de resurse comunitare - cărți, mijloace informatice, mediatecă etc. -, ecosistem de activități extrașcolare - clubul meseriilor, muzeu interactiv, cursuri de cetățenie locală, miniconferințe pentru elevi pe teme de interes, întâlniri cu personalități etc.

 

Material electoral comandat de PNL Filiala Bistrița-Năsăud

Codul unic de identificare al mandatarului financiar: 21240015

 

 

Comentarii

23/05/24 12:21
Alegător

Foarte contondent politic în trecutul apropiat domnul deputat se promovează în alegerile locale încercând să ne convingă cu ,,linii strategice" de dezvoltare cunoscute dar mai mereu nereușite a fi puse în practică iar de vină nu au fost alegătorii !!!

23/05/24 21:33
cetateanul

"vouchere de meditații",bravo!!!
este vorba doar de "consiliul judetean" PNL ce spune despre "modernizarea si finantarea invatamantului romanec de masa", cum ramane cu "Romania educata"?
nu e un pic cam mult cu si/sau despre toate si mai ales despre "atitudini dezirabile"
in rest, numai de bine, ca de voi suntem satui!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5