Roade bogate pentru copiii de la Palat !

Grupa de Jurnalism Palatul Copiilor Bistrița

La Palatul Culturii, Palatul Copiilor Bistrița a prezentat, recent, un amplu spectacol, dublat de expoziții de produse artistice și științifice realizate de elevii cercurilor de pictură, electronică, robotică, aeromodele, coordonate de domnii profesori: Teofil Petrean, Dorel Nicoară, Ioan Făgărășan.
În deschidere, doamna director Maria Miheștian a introdus spectatorii în atmosfera senină a Palatului Copiilor Bistrița. Un cuvânt de salut și apreciere a rostit și domnul Vasile Puica, vicepreședinte al Consiliului Județean BN.
Ansamblul de dans modern Meteor, îndrumat de doamna profesoară Zina Morar,a prezentat o suită de coregrafii vesele și artistice: dans acrobatic solistic, dans aerobic Jump, „Nu mi-e frică de Bau-Bau”, „Să fim copii!” și fanteziacoregrafică – „Caraibe”.
Trupa Helios junior a intervenit cu trei momente dramatice expresive: „Copacul care face ciori”, „Dactilografa”, „Un telefon discret”, în regia domnișoarei profesoare Antonia Orban Sima.
Fascinată de mică de lumea Disney, eleva Karyna Pintea a susținut un delicat moment muzical de poveste, fiind o adevărată prințesă a Palatului.
Formația de dansuri populare, sub coordonarea domnului profesor Teodor Pușcaș, a interpretat impecabil „Brâul de fete din Făgăraș” și o suită de jocuri de pe Valea Someșului.
Elevii de la cercul de creație literară, îndrumați de profesoara Ionela-Silvia Nușfelean, au brodat un micro-scenariu sensibil și vioi, cu poezii proprii, pe marginea a două versuri de Ana Blandiana: „Și-un secret de vrei să-ți zic:/ Bine-ar fi să rămâi mic!”.
Afișul manifestării, inspirat, a fost realizat de cercul de informatică, prin implicarea doamnei profesoare Iulia Istrate.
Momentele spectacolului au fost legate de intervențiile firești și tonice ale prezentatorilor Andreea Condrat și Luca Someșan, din trupa de teatru Helios.
Aproape toată suflarea Palatului a trăit și a exprimat din emoția acumulată în acest an școlar performerși frumos!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5