Rezultate foarte bune pentru elevii de la Liceul Silvic Năsăud la Concursul internaţional „Tineri în pădurile Europei”

Etapa naţională a Concursului internaţional „Tineri în pădurile Europei”, organizat de Regia Națională a Pădurilor- Romsilva și Ministerul Educației, a fost găzduită de Parcul Natural Vânători Neamţ. Au participat zece echipe care s-au calificat urmare a preselecției naționale, reprezentând  judeţele Olt, Brăila, Tulcea, Gorj, Mehedinți, Cluj, Neamţ, Galați, Teleorman şi Bistrița. Obiectivele urmărite de acest concurs sunt conștientizarea în rândul elevilor și a cadrelor didactice din România a valorilor cadrului natural european, gestionarea durabilă a pădurilor și a conservării biodiversității.

"Concurenții au parcurs mai multe etape, teoretice și practice în cele două zile de concurs, elevii reușind să obțină punctaj maxim la proba practică (9,22).

Echipa formată din elevii Runcan Codruț, Bizău Vasile, Flore Petrică, prof. coordonator Roman Andreea, a reușit să obțină rezultate foarte bune", a transmis conducerea Liceului Silvic Transilvania Năsăud.

Pe parcursul celor trei zile de concurs, elevii participanţi au fost antrenaţi în mai multe activităţi cu rol educativ şi recreativ: excursii la Cetatea Neamţului, Mănăstirea Agapia şi Muzeul Vivant de aici, Depozitul de armăsari de la Dumbrava, Mănăstirea Neamţ, Grădina Zoologică „Dragoş Vodă” şi Casa Memorială Mihail Sadoveanu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5