Revoluţionara Carmen Moldovan a intrat în posesia documentelor de luptător pentru victoria Revoluţiei

Recent, a avut loc festivitatea de înmânare a noilor Certificate de „Luptător pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 – Luptător remarcat prin fapte deosebite, cât şi a Medaliei Jubiliară – 20 de ani de la Revoluţie”, conferite de Guvernul României şi Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, cu ocazia comemorării a 20 de ani de la victoria Revoluţiei Române, la Primăria Bistriţa, în prezenţa d-lui IOSEF IONEL, din partea Secretariatului de Stat, dl. primar ing. Ovidiu Teodor Creţu, dl. George Avram – preşedinte Asociaţia 22 Decembrie 1989 Bistriţa şi viceprimar, membrii asociaţiei.

Au fost conferite însemnele enumerate: d-nei CARMEN MOLDOVAN – vicepreşedinta asociaţiei, ing. IOAN BLAGA, ANTON OPROAIE, ADALBERT MONI, av. IOAN SOMEŞAN, ing. GIGEL MIHUŞ, MIRCEA MOGA, VASILE STEJEREAN, FLORIN CHEREJI, adică noile certificate şi Medalia jubiliară.

Au primit Medalia Jubiliară şi diplome şi ceilalţi revoluţionari, iar în semn de respect a fost oferită Medalia Jubiliară şi d-lui primar, ing. Ovidiu Creţu, fiind foarte flatat de recunoştinţa revoluţionarilor pentru faptul că este alături de această categorie pe care o apreciază şi îi recunoaşte meritele.

S-au adus mulţumiri d-lui Iosef Ionel, de către Ovidiu Frenţ, pentru efortul făcut de a intra în posesia noilor certificate de revoluţionari la toţi cei în drept.

Carmen Moldovan a precizat că „Această recunoaştere, respect şi gratitudine pentru membrii asociaţiei este o dovadă vie a ceea ce a fost Revoluţia în Bistriţa.

Mulţumeşte tuturor, inclusiv d-lui prof. Dorel Cosma, pentru cinstirea memoriei eroilor şi luptătorilor în Revoluţie”.

Le urăm sănătate şi „La mulţi ani!” tuturor în 2010.

Comentarii

03/01/10 14:08
Vizitator 3

oportunisti cu diploma! (frent a fugit de frica de la timisoara la bistrita si a devenit erou)

01/01/10 01:11
Vizitator

vad ca societatea din bistyrita s-a impartit in revolutionari cu patalama (cu avantajele respective )si ceilalti care din bun simt n-au revendicat patalamaua.din categoria CEILALTI fac parte mii de bistyriteni care au iesit in strada atunci ... cu ce sunt mai superioare aceste persoane nominalizate ?este adevarat ca d-nul Chereji a iesit in strada atunci dar a fost luat de val si insotit de sute de muncitori de la IPROEB (IPE Bistrita) .BISTRITA a fost in acele momente un oras cu mii de revolutionari care din bun simt (deorece in Bistrita nu s-a tras) si-au vazut fiecare de viata lor in continuare fara sa revendice drepturi.In mod normal de avantaje ar trebui sa beneficieze NUMAI cei raniti la revolutie si urmasii celor decedati.. AM DREPTATE ??? D- nii si d-nele enumerati in articol ar trebui sa se multumeasca cu avantajele pe care le-au primit pana acum ( pamant ,adica loc de casa primit gratuit,retete gratuita,scutiri de impozit etc) si sa -si depuna acele certificate .....fara a fi rautacios d-nul OPROAIE are titlu si diploma de pe DEAL (str. Tarpiului) etc ........ Asteptam sa va cereti scuze in fata miilor de bistriteni care au fost cu adevarat revolutionarin dar n-au fost OPORTUNISTI ca persoanele enumerate.

31/12/09 13:31
costan

Mare revolutionara,mare! Biata de ea cat de mult si cu multi a luptat ,dupa revolutie,dar mai ales in timpul odiosului regim n-a scapat unul pe care sa nu-l rapuna,pe toti i-a invins,punandu-i la pamant ! Bravo ei.

03/12/14 21:43
cifor ioan

am fost acolo...in mijlocul lor, chiar in balcon inainte de fuga lui CEAUSESCU.....am ramas in politica timp de un an, cu tineretul liber....fostul UTC....am avut de luat hotarari majore pt acea perioada, am renuntat la munca mea de meteorolog,pt a porni o noua societate....insa au aparut hienele, oportunistii....euforia s-a transformat in sila....in 91 am luat decizia de a renunta....mi-am vazut de treaba mea....nu regret nimic, insa acum cand am vazut lista cu REVOLUTIONARII bistritei,vreau sa -mi spun un punct de vedere....Oameni pe care eu i=am introdus in mecanismul revolutiei, guralivi aparuti peste noapte,au luat locul asazisilor revolutionari(sapte la numar, doar atatia am fost in balcon pana la FUGA),restul sunt oportunisti....M-as bucura daca procuratura ar face un gest de ,,curatare,, a listei, care oricum e prea mare....Mentionez ca nu am beneficiat de nici un drept de revolutionar, deoarece dosarul meu s-a ,,pierdut,, insa lista e compectata de alti asa zisi REVOLUTIONARI...............oare vreunul e pe DOSARUL meu??????????sper ca justitia sa-mi poata oferi un raspuns.

03/12/14 21:55
cifor ioan

Mi-as dori sa fiu contactat de actuala conducere a Revolutionarilor BN, in vederea demersurilor pt restabilirea unei grave erori in lista participantilor la revolutia din bistrita....sau o adresa unde pot fi contactati....

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5