Revistele I.G.F.

„Man and Woman keepers of folk tradition” este publicaţia care apare sub egida I.G.F. – Federaţiei Europene de Folclor încă din anul 1949. Sub genericul acesta avem bucuria ca numărul pe 2012 să vorbească despre gândurile unor participanţi de marcă ai folclorului european la Bistriţa. Reamintim faptul că federaţia este condusă de anul trecut de prof. Dr. Dorel Cosma, în Comitetul Director regăsindu-se, din ţara noastră, şi Pahone Pop, directorul Casei de Cultură Năsăud.

Publicaţia surprinde în mod plăcut, atât prin grafică, cât şi materialele semnate de specialişti din Letonia, Islanda, Croaţia, Cehia, Lituania, Franţa, Italia şi Israel. Materialele, în limba engleză, sunt însoţite de fotografii care prezintă portul care individualizează fiecare ţară, dar şi fiecare zonă etnofolclorică. În Editorial, preşedintele I.G.F. vorbeşte despre păstrarea nealterată a tradiţiilor şi rolul pe care Federaţie îl are, ca un bun ambasador, al promovării acestora. Cu bucurie remarcăm şi apariţia publicaţiei I.G.F. News, care prezintă un bogat palmares al Adunării Generale care s-a derulat pentru prima dată în România, la Bistriţa, în perioada 14-16 octombrie. Fotografiile prezente, dar şi textele dovedesc faptul că gazdele manifestării – Centrul Cultural Municipal şi primăria Bistriţa – au reuşit să fie buni ambasadori ai României, delegaţiile prezente la noi mergând acasă cu cele mai frumoase impresii.

Cu siguranţă, având ca preşedinte pe scriitorul Dorel Cosma, Federaţia Europeană va avea un bun management, planurile fiind mari. Într-o Europă cu porţile deschise folclorul este cel care ne poate individualiza pe fiecare în parte, ca naţiune. Textele în limba engleză înlesnesc circulaţia internaţională a publicaţiilor, astfel încât fiecare european să ştie că avem o cultură populară extraordinară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5