Revedere emoționantă la Colegiul Național 'Liviu Rebreanu", la 69 de ani de la absolvire!

O sâmbătă splendidă de vară. Liniște, pace, multă verdeață, pe Bulevardul Republicii, Bistrița.

Puțini pietoni pe trotuarele umbroase, răcoroase și tihnite. Abia câteva mașini pe carosabil.

Romantica Bistrița! Îmi vine în minte și îmi permit să redau aici, urmatorul pasaj:

“Bistrița este locul de care sunt legat afectiv prin fire vizibile și invizibile. Este un oraș cu un aer inconfundabil" .

Așa spunea cândva scriitorul bistrițean Emil Cira, motivând bucuria revenirii în frumoasa urbe….

Este o motivație puternică și valabilă, care a determinat cu siguranță și dorința revenirii acum, în anotimpul parfumului florilor de tei, a câtorva reprezentanți ai primei promoții de alumni ai Colegiului National Liviu Rebreanu, și anume, promoția 1954-1955.

La inițiativa inimoasei doamne Ecaterina (Tincuta) Țiplea, trăitoare În Sibiu, care de-a lungul celor 69 de ani de dupa absolvire a menținut legăturile cu foștii colegi și a ținut vie dorința reîntâlnirii, s-a reușit și în acest an, 2024, adunarea în fața statuii lui Liviu Rebreanu a celor care au putut învinge distanțele și neajunsurile vârstei înaintate pentru a fi din nou împreună, în căutarea izvorului amintirilor…

S-au prezentat pe 8 iunie în fața liceului, cu multă bucurie și radiind o tinerețe sufletească de invidiat, doamnele: Lucreția (Ilieș) Ocheanu, Maria (Boanta) Budușan, Claudia (Budușan) Drăghici, Elena Herțanu, Viorica Negruțiu din Bistrița, doamna Teodora (Sălăgean) Cira din Reghin, domnul Pop Matei din Bistrița și desigur, organizatoarea și sufletul întâlnirii, doamna Ecaterina (Tincuța) Țiplea din Sibiu, cu energia sa debordantă.

Din cauza lucrărilor de reparații, accesul în sala de curs nu a fost posibil, dar emoția și bucuria revederii au învins acest neajuns.

S-au adresat gânduri pioase celor care nu mai sunt, gânduri de simpatie și duioșie celor aflați în situații dificile ce nu le-au permis participarea, s-au depănat amintiri.

S-au reafirmat dorința și speranta ca Măria Sa Timpul să fie îngăduitor, spre a permite reîntalnirea jubiliară de 70 de ani, anul viitor, în număr cât mai mare.

Să le dorim tuturor multă sanatate și putere spre împlinirea acestui vis!

LA REVEDERE ÎN 2025 !

 

A consemnat,

Mariana (Cira) Piticaru

 

 

Comentarii

18/06/24 12:47
Elena

Emoționantă revedere emoționante cuvine!
Doamnelor( scuze dar nu am văzut în poza decât doamne) sunteti niște luptatoare, da, v ati luptat cu timpul, unele cu distanta( sunt și eu de la Sibiu și știu ce proaste s legaturile). Felicitările mele și continuați sa va revedeți și sa revedeți locurile anilor de școală!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5