Reprezentare slabă a Bistriţei la Mamaia

A 39-a ediţie a Festivalului Naţional de muzică uşoară Mamaia a început joi seara, pe scena Teatrului de Vară din Mamaia, cu concursul de interpretare. Nu mai puţin de 26 de concurenţi au fost înscrişi la această secţiune Reamintim faptul că anul acesta s-a organizat o caravană care a mers prin 12 judeţe pentru selectarea concurenţilor, ajungând şi la Bistriţa.

Din păcate, deşi avem un liceu de profil şi tineri care studiază muzica, aceştia nu s-au prea înghesuit la preselecţia organizată la Sinagoga Bistriţa. Câştigătoare pe judeţ a fost declarată o dorneancă, Petronela Loredana Mazăre, în dreptul căreia, la fişa oficială a festivalului scrie Vatra Dornei şi nu Mamaia. Ea este elevă în anul al II-lea la Academia de Muzică din Cluj-Napoca şi a fost eleva profesoarei Cristina Stăuceanu, referent la CJC BN şi profesor la Liceul de Muzică.

După câştigarea preselecţie pe judeţ, Petronela a susţinut un prim concert, pe 10 iulie, la Năsăud. Nici la capitolul Recitaluri bistriţenii nu se pot mândri cu nume prezente pe scenă, poate putem să-l amintim doar în treacăt pe Keo şi legătura lui, prin bunici, cu Bistriţa. Anul acesta nu avem concurenţi nici la secţiunea Creaţie.

Bistriţa stă, aşadar, destul de prost la capitolul muzică uşoară. Nu acelaşi lucru putem spune despre folclor care este la rang de rege la noi în judeţ, ansamblul profesionist „Dor Românesc” fiind invitat, în septembrie, la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur” de la Braşov. Până atunci îi urmă succes Petronelei Mazăre care, deşi nu este bistriţeancă, a susţinut preselecţia în oraşul nostru.

Comentarii

29/11/09 21:42
Sorin

Este un adevar crud si destul de dureros referitor la atitudinea celor din Bistrita cand este vorba despre muzica usoara.Lipsa crasa de interes!!!
Este o tanara domnisoara, Andra Chitiul, bistriteanca de-a noastra dupa cate am inteles, care ne mai soate din impas cu minunatele ei reprezentatii pline de succes pe la diverse concursuri de renume national. Din intamplare am intrat peste seitul ei: bernice.ro
Impresionant !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5