Reprezentanţii Ministerului Transporturilor, la Năsăud! Primarul Vlaşin: Vom discuta despre alternativele de traseu ale variantei ocolitoare!

Primarul oraşului Năsăud, Dorin Vlaşin, anunţă că miercuri, la Năsăud, va avea loc o întâlnire  a autorităţilor locale cu specialişti ai Ministerului Transporturilor şi ai firmei care şi-a adjudecat elaborarea studiului de fezabilitate pentru varianta ocolitoare a orașului.

„Vom discuta despre varianta de ocolire a oraşului. Studiul de fezabilitate este în lucru, au fost identificate două alternative posibile de traseu, astfel că va trebui să fie stabilită ruta finală. Costurile pentru acest studiu de fezabilitate vot fi recuperate ulterior din finanţarea europeană. Varianta ocolitoare este inclusă în Master Planul de Transport, în cadrul reţelei de drumuri trans regio”, ne-a explicat primarul Dorin Vlaşin.

Primăria Năsăud finanţează realizarea studiului de fezabilitate pentru acest proiect de importanţă majoră,  cu posibilitatea de a putea recupera ulterior suma din fonduri europene nerambursabile.

În baza parteneriatului cu CNAIR, proiectul va beneficia de finanţare europeană, urmând să fie demarată achiziţia publică, în Jurnalul european de achiziţii, pentru proiectul tehnic şi execuţia lucrărilor.

Pentru oraşul Năsăud au fost identificate iniţial 4 alternative pentru această variantă ocolitoare. În prezent, sunt 2 alternative de traseu. În urma analizei cost-beneficiu, s-a discutat despre o rută de 4,75 km, cu o valoare estimativă de aproximativ 9 milioane euro fără TVA, care însemna construcţia unui pod peste râul Someş, dar şi peste calea ferată, dar şi a altor patru podeţe peste torenţi.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5