Record ! Un tânăr din Mogoșeni cu 162 km/h, prin Viile Cristurului. Vezi ce a păţit. 31 de șoferi care au depășit viteza maximă admisă au rămas fără permis

Viteza este principala cauză a accidentelor rutiere din județul nostru! Polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, în acest sfârșit de săptămână.
31 de șoferi care au depășit cu mai mult de 50 km/h viteza maximă admisă au rămas fără permis pentru 90 de zile.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere și combaterea principalelor cauze generatoare, pe raza întregului județ.

În județul Bistrița-Năsăud, topul cauzelor generatoare de accidente rutiere cu consecințe deosebit de grave este următorul:

1. viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de trafic și de drum;
2. traversarea neregulamentară a pietonilor;
3. nepăstrarea distanței corespunzătoare între autovehicule.

Astfel, în perioada 28-30 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au monitorizat traficul rutier pe drumul național 17 și au acționat cu autospeciale dotate cu aparate radar, pentru descurajarea celor care depășesc limitele legale de viteză, pe tronsoanele de drum Livezile - Mureșenii Bârgăului și Crainimăt-Șintereag.

Ca urmare a acțiunilor, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 65.000 de lei, iar față de 43 de conducători auto a fost dispusă măsura sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Din numărul total de permise, 31 au fost suspendate pentru o perioadă de 90 de zile, deoarece conducătorii auto au depășit cu mai mult de 50 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, restul fiind pentru depășiri neregulamentare.

Recordul de viteză înregistrat în acest sfârșit de săptămână a fost de 162 km/h, în localitatea Viile Cristurului și aparține unui tânăr, de 20 de ani, din Mogoșeni. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2900 de lei.

Și în perioada următoare polițiștii cu atribuții pe linie rutieră vor fi la datorie pentru siguranța dumneavoastră!

Conduceți prudent, respectați regulile de circulație!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5