Realizări ale administraţiei pentru năsăudeni

Acum este sigur. Hotărârea Guvernului României nr. 1275 din 28 octombrie 2009, semnată de prim-ministrul Emil Boc, ministrul dezvoltării regionale şi locuinţei – Vasile Blaga (cel care semnează şi ca viceprim-ministru, ministrul administraţiei şi internelor, interimar), şi publicată în M.O. din 4.XI 2009, aprobă lista celor patru obiective de investiţii şi a indicatorilor tehnico-economici din cadrul Proiectului „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori”, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (MDRL), în calitate de coordonator, prin Campania Naţională de Investiţii „CNI”, în calitate de agenţie de implementare.

Totodată, finanţarea obiectivelor de investiţii se face din credite externe, de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, asigurate conform prevederilor OUG nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea 109/2008, cu modificările şi completările ulterioare, de la bugetul de stat, prin bugetul MDRL, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din bugetul local, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Din cele 4 obiective aprobate, două sunt din judeţul Bistriţa-Năsăud, Năsăudul fiind primul pe listă, cu obiectivul de investiţii „Extindere conductă de apă potabilă pe străzile Bistriţei, Podirei şi Luşca, oraş Năsăud, alimentare cu apă potabilă a cartierului Liviu Rebreanu, oraş Năsăud”, pe un tronson de 5.640 de metri, cu termen de finalizare zece luni de zile.

Finiş – canalizarea pe str. G. Coşbuc şi asfaltarea

Aşa cum am văzut în teren şi după cum ne-a confirmat viceprimarul Ovidiu Maghiar, s-au terminat lucrările de canalizare pe strada George Coşbuc, cu asfaltarea aferentă. Aşadar, tronsonul dintre Valea Spinului şi Valea Podului a fost „cuplat” la sistemul de canalizare a oraşului, fiind remediate o parte din bordurile defecte şi reasfaltarea părţii carosabile.

25 unităţi locative în blocul de locuinţe sociale

A fost reabilitat capital blocul care adăpostea fostul internat al GSE de pe strada Tudor Vladimirescu, realizându-se 25 de unităţi locative pe cele cinci niveluri, dotate cu toate utilităţile, în urma recompartimentării şi mansardării. Astfel, în zilele imediat următoare, 25 de familii vor primi cheile noii locuinţe, după recepţia tehnică şi rezolvarea celor patru contestaţii depuse de solicitanţii care nu s-au găsit pe listă între primii 25. După recepţia oficială, locuinţele sociale îşi vor primi noi locatari. Să sperăm că aceştia vor da dovada că au meritat aceste spaţii, păstrându-le, întreţinându-le civilizat.

De menţionat că, până pe 1 decembrie 2009, şi blocul ANL de pe str. Mihai Eminescu, avea termen de recepţie, constructorul devansând această dată, întârziind lucrările şi nerespectându-şi contractul. Este vorba despre Cipt Partener Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5