În curând, la Năsăud, demarează

Reabilitarea şi modernizarea spitalului

Legislativul local năsăudean a aprobat, de curând, proiectul, valoarea contribuţiei Consiliului Local necesare renovării, a cheltuielilor neeligibile, precum şi a decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale, alături de indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de investiţii, privind reabilitarea, modernizarea, dotarea ambulatoriu de specialitate din cadrul Spitalului orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud. Aceste lucrări de investiţii se bazează pe unele fonduri europene alocate pe Programul Operaţional Regional 2007-2013 prin Axa prioritară 3 care prevede „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”.

„Documentaţia a fost depusă în urmă cu câteva zile la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest din Cluj-Napoca în vederea parcurgerii etapei de evaluare, lucru ce se va finaliza pe parcursul a două luni de zile. Valoarea totală a investiţiei se ridică la circa 2,7 milioane de lei, iar cofinanţarea din bugetul local al oraşului Năsăud se ridică la 45.836 lei”, ne-a specificat Carmen Izvoran Oltean, inspector pe probleme de proiecte europene din cadrul Primăriei oraş Năsăud.

Proiectul se va realiza pe o durată de şase luni şi prevede recompartimentări interioare, amenajări interioare, exterioare, refacerea faţadelor, a instalaţiilor termice şi electrice, dotarea cu aparatură medicală modernă, asigurând condiţii mai bune de investigaţii-diagnosticări, permiţând asigurarea unui acces legal al cetăţenilor la serviciile de sănătate din oraşul Năsăud.

Spitalul orăşenesc a luat fiinţă în anul 1950, funcţionând ca spital de adulţi, în sistem pavilionar, fiind primul spital de pe Valea Someşului superior. În perioada 1952-1973 devine spital unificat, iar din anul 1973 până în 2003 poartă denumirea de Spital Orăşenesc. Din 1985 se trece de la sistemul pavilionar la sistemul monobloc cu toate secţiile, laboratoarele şi ambulatoriul în aceeaşi clădire nou construită. În anul 2003 i se atribuie denumirea de Spital orăşenesc „Dr. George Trifon”, în memoria celui mai longeviv director al acestei unităţi. Astăzi, unitatea asigură asistenţă medicală spitalicească şi ambulatorie unui număr de 123.057 locuitori, fiind singurul spital din Ţara Năsăudului, deservind 23 de localităţi situate pe Valea Someşului Mare, care este o zonă muntoasă, la distanţă de 100 km de cea mai îndepărtată localitate şi la 30 km de Ambulatoriu de Specialitate Judeţean Bistriţa. Cele mai apropiate Clinici Universitare situate la 120 km, respectiv la Cluj-Napoca şi Târgu Mureş. Ambulatoriul de specialitate este format din 14 cabinete: pediatrie, interne, neurologie, reumatologie, psihiatrie, chirurgie, ortopedie, oftalmologie, ORL, obstetrică-ginecologie, planificare familială, dermatologie, cardiologie, ortopedie copii.

În cursul anului 2008 numărul consultaţiilor în ambulatoriul de specialitate se ridică la 38.282 de persoane care au beneficiat de investigaţii, diagnosticare şi mici tratamente.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5