Răzvan Martin, aur și argint la Campionatele Europene de Haltere de la Izvorani

Sportivul bistrițean Răzvan Martin a câştigat, joi seara, medalia de aur la smuls (158 kg), categoria 77 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Izvorani.

Martin a intrat în concurs la 155 de kilograme, dar a ratat a doua încercare la 158 kg. La cea de-a treia însă a reuşit să ridice 158 de kilograme asigurându-şi aurul. Ultimul intrat în concurs, albanezul Daniel Godelli, a ratat de trei ori la 159 kg şi s-a clasat pe ultimul loc. Medaliile de argint şi bronz au fost câştigate de Andres Mata (Spania), cu 157 kg, respectiv Ritvars Suharevs (Letonia), cu 156 kg.

De asemenea,  Răzvan Martin a câştigat și  două medalii de argint la total şi aruncat la categoria 77 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de haltere care au loc în aceste zile la Izvorani. Răzvan Martin este elevul antrenorului emerit bistrițean Mugur Saranciuc.

Medaliatul cu bronz de la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 a ridicat la aruncat 185 kg, dar a ratat apoi încercările la 188 şi 190 de kilograme. Martin, care câştigase aurul la smuls, a fost depăşit de germanul Nico Muller, care şi-a adjudecat primul loc al podiumului cu 191 de kilograme. Medalia de bronz la stilul aruncat i-a revenit lui Andreas Mata din Spania, care a ridicat tot 185 de kilograme, la fel ca Martin, dar a reuşit la a doua încercare.

La total, podiumul a fost următorul: locul 1 – Nico Muller (Germania), cu 346 kg, locul 2 – Răzvan Martin (România), cu 343 kg şi locul 3 – Andreas Mata (Spania), cu 342 kg.

România a ajuns la 20 medalii câştigate de la începerea competiţiei. Până acum au cucerit medalii Elena Andrieş – trei de aur (smuls, aruncat şi total) la categoria 48 kg, Ilie Ciotoiu – două de bronz (aruncat şi total) la 56 kg, Ionuţ Ilie – două de bronz (aruncat şi total) la 62 kg, Andreei Penciu – argint (smuls) şi bronz (total) la 58 kg, Maria Grigoriu – bronz (aruncat) la 58 kg, Paul Dumitraşcu – argint (aruncat) la 69 kg, Loredana Toma – trei de aur (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Irina Lepşa – argint (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Răzvan Martin – aur (smuls) şi două de argint (aruncat şi total) la 77 kg.

Campionatele Europene de haltere la seniori se desfăşoară în perioada 26 martie – 1 aprilie în Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani. România a mai găzduit Campionatele Europene de haltere seniori în 1972 la Constanţa şi în 2009 la Bucureşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5