Raul Dolha, a doua notă la Facultatea de Matematică-Informatică! Din drag de prieteni şi de ţară, vrea o carieră universitară în România

Raul Dolha e un tânăr care a reuşit să-şi urmeze calea proprie. Nu e chiar simplu să fii băiatul lui Stelian Dolha, vicepreşedinte CJ, deputat, prefect, şi al dr. Florina Dolha, pentru că privirile sunt aţintite mai mereu spre tine. Cu toate acestea, Raul şi-a văzut de munca sa, de talentul cu care a fost înzestrat, ştiind că toate eforturile sale vor fi răsplătite.

Raul Dolha a obţinut a doua medie – 9,72 -  la proba scrisă de la Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca şi a treia notă la general. Absolvent al Colegiului Național “Liviu Rebreanu” din Bistrița, la Matematică-Informatică, olimpic la matematică, Raul a adus medalii la această disciplină pentru renumitul liceu bistriţean şi pentru judeţul nostru. Pe lângă cele două materii, fizica i-a făcut de multe ori cu ochiul.

„Am optat pentru Matematică-Informatică, deoarece nu am putut renunţa la această disciplină, la 12 ani de matematică la nivel de performanţă. Mi-e dragă matematica. Mi-aş dori o carieră în învăţământul universitar, să pot antrena minţi luminate, dar ştiu că e o misiune dificilă, dar nu imposibilă. Sunt mulţi competitori, poate la fel de buni sau mai buni decât mine. Am şi opţiunea de a mă orienta spre informatică”, ne-a dezvăluit Raul.

România e pe primul loc, deşi a avut un gând şi spre o specializare în afara ţării, cu caracter temporar. „M-am ataşat mult de prieteni, de familie şi cred că pot să-mi fac un drum şi o carieră şi în România. Ei sunt motivul pentru care am decis să rămân”, ne-a povestit Raul Dolha.

După aceşti ani grei, Raul şi-ar dori să meargă la cursuri faţă în faţă cu profesorii. E mai simplu de interacţionat, de înţeles, de descoperit decât din faţa calculatorului.

„Am fost afectaţi de această pandemie. Aş prefera să fiu faţa în faţă cu profesorii noştri. Astfel, ne pot ajuta mai bine, e mai uşor să interacţionezi decât din faţa unui dispozitiv, e mai simplu de evaluat. Da, vreau să stau în cămin, poate prind o cameră cu prietenul meu Paul Someşan”, ne-a spus Raul.

Urmează o vacanţă binemeritată, o ieşire cu familia, ca un nou prag ce urmează să-l treacă în viaţa sa.

“Suntem mândri te tine, Raul! Locul 2 la mate – info UBB… iar în spatele acestui rezultat multă, multă muncă. Mulțumim acelor dascăli care au ales să sprijine performanța, care i-au fost alături ori de câte ori a fost nevoie!”, a transmis Florina Dolha.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5