Radu Moldovan: Sunt optimist că în 2-3 ani vom avea Complex Sportiv Polivalent şi un nou stadion Jean Pădureanu, la Unirea

         Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat că studiul de fezabilitate pentru construirea unui Complex Sportiv Polivalent, la Unirea, a fost finalizat, investiţia fiind estimată la aproximativ 10 milioane euro. Acesta a precizat că administraţia judeţeană a vrut să preia Sala Polivalentă din centrul oraşului, dar în lipsa unor acte de proprietate, a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, s-a renunţat la acest demers.

         „De şase ani ne-am chinuit şi am renunţat şi a trebuit să găsim o soluţie. Ţinând cont că e în oraş şi nu avem unde să amenajăm parcări, am luat această decizie, am avut o discuţie cu managementul Primăriei Bistriţa, în decembrie am primit aproximativ 30.000 mp, am bugetat studiul de fezabilitate. L-am denumit Complex Sportiv Polivalent, aşa este în hotărârea de Guvern a Companiei Naţionale de Investiţii prin care sunt finanţate astfel de investiţii. Ne dorim să avem o sală polivalentă care să îndeplinească toate cerinţele”, a explicat preşedintele Radu Moldovan.

Potrivit acestuia, sala va avea 2675 de locuri şi a fost gândită să îndeplinească mai multe funcţiuni, să fie dotată cu facilităţi de ultimă generaţie, astfel că au fost consultaţi specialiştii de la Federaţia Română de Handbal, Federaţia Română de Volei, Federaţia Română de Baschet şi Federaţia Română de Tenis de Câmp. „Vrem să avem toate aceste lucruri omologate, ne-am uitat la toate condiţionalităţile federaţiilor internaţionale care gestionează aceste sporturi. (...) A fost gândită şi o zonă cu un teren de dimensiuni oficiale unde să se poată pregăti echipele, separată de sala mare. De asemenea, va exista un perete mobil, astfel ca terenul de pregătire să poată fi folosit pentru montarea unor scene pentru concerte. Pe suprafaţa terenului, care va fi protejat special, se pot pune scaune şi vom avea 5000 locuri pentru concerte şi alte activităţi care au nevoie de scenă. Cele două terenuri pot fi unite pentru alte tipuri de activităţi”, a menţionat preşedintele Radu Moldovan. De asemenea, va fi amenajat un hotel cu 27 camere pentru sportivi,  astfel ca Bistriţa să poată găzdui competiţii sportive cu mai multe echipe.

 

Stadion de 10.000 locuri, cu tribune lângă teren

         Preşedintele Radu Moldovan a precizat, în cadrul conferinţei de presă, că a achiesat la ideea de a găsi soluţii pentru construirea unui stadion modern, ţinând cont de vechimea  stadionului „Jean Pădureanu”, dar şi a posibilităţilor reduse de dezvoltare din zonă. „Ne-am uitat pe standardele UEFA, avem nevoie de un teren de peste 8000 locuri. Noi ne-am gândit la un stadion de 10.000 locuri, cu tribunele lângă teren. Pentru a nu neglija alte tipuri de sport, am discutat cu domnul Jiga care mi-a spus că FRF are o anumită sumă de la UEFA pentru construcţia unor terenuri sintetice la dimesniuni oficiale. Ei pun doar suprafaţa profesională. Vom propune Consiliului Judeţean să facem utilităţile, să viabilizăm terenul, să facem suportul, vestiare şi o tribună de 500 de locuri. Vom aveam un teren sintetic la dimensiuni oficiale de 106/68 m care poate fi împărţit în trei terenuri de minifotbal, cu nocturnă, vestiare. De asemenea, aici vom face o pistă de atletism, la standarde europene. Ştim că atletismul nu atrage foarte multă lume la stadion, 500 de locuri în tribună cred că vor fi suficiente”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.

         Radu Moldovan a ţinut să precizeze că din excedentul bugetar de anul trecut vor fi alocaţi bani pentru studiile de fezabilitate la stadion (360.000 lei) şi construirea terenuri de sport şi amenajări adiacente (100.000 lei). Între timp, va trebui realizat PUZ-ul, transferul de teren de la Primărie, achiziţia publică pentru realizarea studiilor de fezabilitate, iar, în paralel, municipalitatea va derula o investiţie pentru utilităţi, modernizare drumuri şi piste de biciclete în zona Complexului Sportiv, aflată acum în procedură de  licitaţie.

„Sunt optimist că în 2-3 ani putem să inaugurăm acest complex, inclusiv stadionul, pentru că sunt companii care construiesc un stadion într-un an de zile. Nu va fi într-un an sau doi, dar sunt optimist că repede vom face aceste lucruri. Ce ţine de mine, de Consiliul Judeţean şi de colegii mei va fi făcut în termen foarte scurt, aşa cum ne place nouă să lucrăm, în viteză, fără program, fără sâmbătă şi duminică”, a mai spus Radu Moldovan.

Nu în ultimul rând, preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că, contrar opiniilor exprimate de preşedintele Iohannis, administraţiile locale au fonduri nu doar pentru funcţionare ci şi pentru investiţii, bugetul pe anul 2019 fiind cu 25% mai mare decât anul trecut, adică cu 46 de milioane lei în plus.   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5