Radu Moldovan, Ovidiu Creţu şi Doru Crişan, la aniversarea a 30 de ani a Clubului de Dans Sportiv Floris. Vezi ce i-au urat Floricăi Buduşan

Prilej de confirmare a valorii

La petrecerea dată în cinstea celor 30 de ani de existență neîntreruptă, Clubul de Dans Sportiv ”Floris” i-a avut ca invitați de onoare pe TEODOR OVIDIU CREȚU primarul Bistriței, pe EMIL RADU MOLDOVAN, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și pe DORU TOADER CRIȘAN, primarul comunei Prundu Bîrgăului, alături de reprezentanții de marcă ai Federațiri Române de Dans Sportiv, de sportivi și de părinții acestora.
În seara zilei de 3 octombrie 2014 a avut loc la restaurantul ”Giulia 1” petrecerea aniversară a celor 30 de ani de activitate neîntreruptă a Clubului de Dans Sportiv ”Floris”, Bistrița, prilej cu care antrenorul Florica Budușan a fost înconjurată de prietenii cei mai dragi, de colegi, de sportivi și părinți ai acestora, ca și de familia sa care i-a fost alături în acești anii. Pe parcursul petrecerii s-au depănat amintiri de suflet, s-au făcut scurte treceri în revistă ale etapelor parcurse de Clubul Floris în decursul timpului, au fost făcute surpize invitaților - shouri susținute de dansatori, s-au decernat trofee aniversare care să imortalizeze momentul.
Au fost adresate apoi mulțumiri Federației Române de Dans Sportiv care a fost pionul principal în coordonarea activității clubului spre succes, susținând tehnic și material, pe cât a fost posibil, traiectoria acestuia, fiind reprezentată la petrecere de familia de suflet formată din colegii arbitri și antrenori care s-au alăturat la depănarea acestei povești de sărbătoare.
Un aport deosebit a fost adus în timp de Consiliul Local al Municipiului Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc”, Bistrița, Inspectoratul Județean pentru Cultură ca și Direcția Județeană de Tineret și Sport care au susținut, pe cât a fost posibil, Clubul ”Floris” în organizarea celor 38 de ediții ale concursurilor naționale, internaționale, cupelor și medaliilor.
În semn de recunoaștere valorică a celor 30 de ani de activitate de succes, EMIL RADU MOLDOVAN, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a înmânat antrenorului Florica Budușan o plachetă omagială din partea instituției pe care o reprezintă, cu promisiunea susținerii în continuare a acivității clubului în ducerea imaginii județului mai departe." Fără a spune cuvinte mari, consider că Bistrița nu ar fi completă fără Clubul de Dans Sportiv Floris" a spus preşedintele CJ. La rândul său TEODOR OVIDIU CREȚU, primarul Bistriței, a evocat câteva momente din anii în care, grație dansului, a legat o strânsă prietenie cu antrenorul Florica Budușan, pentru care are o deosebită stimă. Apoi a menționat: Dragă Florica, dacă ceea ce faci nu ar fi avut valoare, nu aș fi putut direcționa banul public pentru susținerea activității pe care clubul ”Floris” o desfășoară cu succes, ducând faima Bistriței mai departe, doar din prietenia pe care ți-o port. Îți doresc mult succes în continuare. DORU TOADER CRIȘAN, primarul comunei Prundu Bîrgăului, a fost de asemenea recompensat cu un trofeu aniversar pentru susținerea permanentă a sportivilor clubului.
Antrenorul Florica Budușan a adresat apoi mulțumiri pentru susținere marii familii ”Floris”, formată din sportivi și părinți, care au motivat permanent activitatea clubului, captați de farmecul fără egal al dansului sportiv de performanță și care au făcut posibilă scrierea acestei povești de succes. Un buchet de 30 de trandafiri roșii oferit din partea acestora a fost simbolul anilor de colaborare neîntreruptă. Familiei de sportivi a antrenorului Florica Budușan s-a alăturat, reunită ca-n marile momente de sărbătoare, familia de acasă, mica familie de sânge care și-a împletit existența cu toate marile plecări și sosiri ale mamei aflate în permanentă competiție cu concursurile, cu speranțele, cu timpul, pentru a-și împlini visul de campioană.
Începând de anul acesta clubul Floris are și un arbitru titular înscris în FRDS, format la școala antrenorului Florica Budușan: antrenorul și arbitrul Oana Patricia Rău. Sportivă de mare succes a Clubului ”Floris” și apoi absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport ”Babeș-Bolyai”, Patricia declară: de la doamna Florica am învățat să fiu punctuală, să am încredere în mine. M-a stimulat întotdeauna energia și ambiția ei încă de la primii pași de dans. M-au ajutat în cariera de dansator principiile de bază primite de la doamna Florica în orele particuare, în lecțiile de grup, la seminariile la care m-a însoțit. Observațiile legate de poziția corpului și a capului mi-au educat nu numai ținuta, ci și filozofia mea de viață, pentru că doamna Florica Budușan stă întotdeauna cu capul sus, indiferent de situație. Sunt foarte fericită că am reușit să ajung arbitru în Federația Română de Dans Sportiv și pentru aceasta îi mulțumesc doamnei Florica.

În ceas aniversar, Clubul de Dans Sportiv FLORIS, BISTRITA se mândrește cu un potențial de imagine foarte puternic și de rezonanță pentru nivelul valoric și pentru renumele național. Deși după mii de ore de antrenament are doar câteva ocazii de afirmare pentru a justifica efortul depus, ”Floris” confirmă faptul că România are un potențial cert în rândul statelor lumii civilizate prin forța unei doamne – FLORICA BUDUȘAN - care și-a dedicat întreaga existență ringului de dans – într-un Campionat de 30 de ani, obținând întotdeauna titlul de campioană.
La mulți ani, Stimată Doamnă! La mulți ani, ”Floris”!

Prof. Aurelia Hîruța

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5