Radu Moldovan: Dacă mă puneţi să aleg între Ponta şi Geoană, nu am nicio rezervă. Sunt alături de Victor Ponta, şi merg cu el pâ

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Moldovan, a comentat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, refuzul lui Mircea Geoană de a se lăsa înlocuit de la şefia Senatului, acuzându-l că nu a respectat decizia statutară a BPN, şi atunci va trebui să suporte rigorile statutului, chiar excluderea din PSD.

,,Azi în PSD este o situaţie care nu mă bucură absolut deloc. A fost o decizie a Biroului Permanent Naţional (BPN) luată în unanimitate. Şi în viziunea mea şi a colegilor mei din organizaţia judeţeană PSD Bistriţa-Năsăud, deciziile statutare devin obligatorii pentru fiecare dintre membri, fie el Mircea Geoană, Adrian Năstase, fie Ion Iliescu, fie Radu Moldovan sau oricum s-ar numi el.

Statutul nu este făcut pentru anumite persoane sau sancţiunile pot fi date doar într-o anumită direcţie. Domnul Mircea Geoană nu a respectat decizia statutară a BPN, şi atunci va trebui să suporte rigorile statutului.

Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală va trebui, duminică, să ia o decizie şi să o comunice conducerii partidului sancţiunea la care va fi supus domnul Mircea Geoană.

Eu voi susţine poziţia acestei comisii în cadrul Comitetului Executiv”, a declarat deputatul PSD Radu Moldovan.

Liderul judeţean PSD a mai spus că Mircea Geoană nu este la prima abatere şi acesta a mai primit două sancţiuni în ultima perioadă, iar PSD nu va renunţa la decizia de înlocuire a lui Mircea Geoană, dar va aştepta să se pronunţe Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală.

,,Aş mai vrea să fac o precizare, pentru că din păcate se încearcă se dezinformare şi o manipulare a acestui caz, că PSD pierde funcţia de preşedinte al Senatului ş.a.m.d.

Oricum, nu o avem. Dar, noi nu am cerut revocarea, am cerut înlocuirea, conform hotărârii Curţii Constituţionale nr. 601 din 14 noiembrie 2005.

Deci, BPN nu a pus nici un moment problema revocării domnului Mircea Geoană, ci problema înlocuirii domnului Mircea Geoană cu Titus Corlăţeanu.

Eu cred că ar fi profund greşit ca astăzi PSD care în cadrul USL, împreună cu PNL, îşi doreşte să atragă încrederea electoratului pentru a câştiga alegerile de anul viitor, să se răzgândească de pe o zi pe alta.

Azi luăm o decizie, mâine ne răzgândim, şi nu mai suntem de acord cu ea, în condiţiile în care această decizie a fost luată în unanimitate.

Regret declaraţiile făcute de alţi doi lideri ai PSD, domnul Iliescu şi domnul Năstase, care au votat, şi a doua zi s-au răzgândit.

Sunt alături de Victor Ponta şi mă bucur că a rămas consecvent şi îşi susţine în calitatea lui de preşedinte decizia pe care a luat-o BPN, şi nu a luat-o Victor Ponta, şi voi fi alături de el, pentru ca această decizie să fie dusă la final”, a precizat Radu Moldovan.

Preşedintele PSD B-N a mai spus, că înainte să comunice decizia sa în BPN s-a consultat cu colegii din conducerea organizaţiei judeţene PSD, şi nu era deloc străin de poziţia primarului din Feldru, Ştefan Sîngeorzan, de a fi alături de Mircea Geoană, poziţie pe care o respectă, dar într-o organizaţie politică, regulile trebuie respectate de toată lumea.

,,Pentru a avea o opinie foarte clară, am purtat o discuţie cu colegii noştri din conducerea judeţeană PSD. Cazurile sunt deja de notorietate, sunt deja cunoscute încă dinaintea Congresului. În Biroul Permanent este vorba despre vicepreşedinte şi primarul comunei Feldru, Ştefan Sîngeorzan, care este extrem de apropiat de domnul Mircea Geoană, lucru pe care îl respectăm cu toţii.

Aş fi fost neplăcut surprins, dacă l-aş fi văzut pe domnul Sângeorzan, care e un susţinător declarat al lui Mircea Geoană, să aibă altă poziţie. E o poziţie pe care o respectăm.

Vă reamintesc că la Congres, din 30 de delegaţi, au fost doi colegi care şi-au exprimat public poziţia de a fi alături de Mircea Geoană şi 28 de colegi care l-au votat pe Victor Ponta.

Dar subliniez, în orice organizaţie, mai ales, una politică, trebuie să existe reguli pe care să le suporte toată lumea. Altfel, ne ducem la anarhie.

Eu nu am supus la vot. Nu avem ce supune aici prin vot. Avem în momentul de faţă o încălcare a statutului şi o instanţă statutară care duminică va lua o decizie.

Niciunul dintre colegi nu este fericit de ceea ce se întâmplă, dar considerăm că acest lucru face rău partidului, şi nu mai există posibilităţi de a da înapoi în momentul de faţă.

Înregistrăm o anumită pierdere cu scandalul acesta pe care trebuie să o închidem cât se poate de repede”, a menţionat Radu Moldovan.

Întrebat dacă prin decizia luată duminică, PSD va pierde preşedinţia Senatului, prin excluderea lui Mircea Geoană, şi dacă acest lucru va afecta imaginea PSD, respectiv a USL, Radu Moldovan a răspuns:

,,Eu zic că nu va afecta absolut deloc imaginea USL, pentru că USL nu are astăzi preşedinţia Senatului, o are domnul Mircea Geoană”.

Purtătorul de cuvânt al PSD a evitat să comenteze speculaţiile apărute în mass-media cum că Mircea Geoană şi câţiva primari PSD şi-ar propune înfiinţarea unui nou partid de stânga. Radu Moldovan a spus doar că va merge alături de Victor Ponta până la capăt.

,,Mi-e foarte greu să fac preziceri ce se va întâmpla poimâine. Evit să comentez surse, editoriale.

În momentul de faţă, Radu Moldovan, în calitate de membru al Comitetului Executiv Naţional, voi susţine decizia luată de Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală ş, şi mai susţin respectarea regulilor în PSD.

Dacă mă puneţi să aleg între Ponta şi Geoană, nu am nicio rezervă: sunt alături de Victor Ponta, cu bune, cu rele şi merg cu el până la capăt.

Nu îmi place ce se întâmplă, regret, dar atunci când Victor Ponta a fost ales preşedinte, a fost ales ca să regândească PSD, să aibă un alt mod de abordare în cadrul conducerii PSD”, a concluzionat Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5