Punte între scriitorii bistrițeni şi hunedoreni

Alexandru Cristian Miloș

Joi – 21 mai 2015 – la Galeria ”Casa cu Lei” din Bistrița, ce se află sub egida Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc” Bistrița, a avut loc o interesantă și necesară întâlnire între scriitorii din Asociația scriitorilor din Hunedoara și scriitorii ce fac parte din Societatea scriitorilor ”Conexiuni” din Bistrița.
Întâlnirea a fost moderată de prof.dr. Dorel Cosma, directorul Centrului Municipal de Cultură ”George Coșbuc” și președinta Societății scriitorilor ”Conexiuni” prof. Elena M. Cîmpan. Ei au prezentat numărul dublu – nou, proaspăt mirosind a cerneală tipografică – nr. 28-29/2015 – al revistei culturale, literare și de spiritualitate ”Conexiuni” – a Societății scriitorilor din municipiul Bistrița, revista reprezentativă pentru scriitorii și oamenii de cultură din Bistrița.
Apoi au fost prezentați – scriitorilor bistrițeni prezenți, membrii Societății ”Conexiuni” – oaspeții – scriitorii din Asociația Scriitorilor din Hunedoara.
Au fost prezenți la Bistrița – de Ispas – Înălțarea lui Iisus – scriitorii și traducătorii: Mariana Pândaru – Bârgău –redactor șef al revistei ”Ardealul literar” – ce apare la Deva – ce a prezentat numere din revistă, precum și numărul ce cuprinde pagini de literatură – cu poeți bistrițeni – membri ai Societății ”Conexiuni” – și-a lansat o parte din cărțile sale de poezie recente și a avut lectură publică, apoi traducătoarea Muguraș Maria Petrescu – redactor la revistele ”Ardealul literar” – dar și al revistelor din diaspora românească – ”Lumină lină” – New-York – SUA și ”Destine literare” – Montreal – Canada, domnia sa inițiind scriitori bistrițeni să colaboreze la aceste publicații de cultură. Au fost prezentați apoi – poeții din Hunedoara – ce au citit din creațiile proprii – Ion Vasiu și Dumitru Tîlnescu – ce și-au prezentat și C.V-ul literar. Cei patru ”lei literari” din Hunedoara – au fost invitați să participe la Antologiile – de poezie și proză – ”Conexiuni” – 2015 – împreună cu membrii ”Conexiuni” – scriitori bistrițeni – antologii ce vor fi lansate la Festivalul de literatură și teatru ”Liviu Rebreanu” din toamna lui 2015 – poetul Al.C. Miloș, membru ”conexiuni” – făcând o propunere – ca Antologiile să fie bilingve – română engleză, pentru circulația lor internațională, un posibil traducător putând fi chiar d.na Muguraș Maria Petrescu. Menționăm că scriitorii bistrițeni – au fost și ei oaspeți ai scriitorilor din Hunedoara și Alba-Iulia. S-a socializat – s-au schimbat cărți, reviste și autografe – și mai ales sentimente de prietenie și amintiri – ce în viitor vor fi istorie literară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5