PSD se opune reducerii concediului maternal şi a indemnizaţiilor

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, a anunţat ieri că formaţiunea social-democrată se va opune categoric reducerii concediului maternal de la doi ani la un an şi indemnizaţiei acordate pentru creşterea copilului. Parlamentarul social-democrat a recunoscut că Opoziţia nu are pârghii de a împiedica aplicarea unui act normativ de acest fel, deoarece Guvernul a anunţat că propunerea va fi adoptată printr-o ordonanţă de urgenţă. „Când va veni PSD la guvernare, în 2011 sau 2012, Guvernul va abroga o astfel de măsură. În programul de guvernare al PSD există o serie de măsuri de sprijinire a familiei tinere. Noi vom reveni la o indemnizaţie de 85% din venituri, vom acorda din nou trusoul pentru nou-născuţi şi vom acorda câte 200 euro pentru tinerele familii”, a declarat Radu Moldovan în cadrul unei conferinţe de presă.,

Liderul PSD BN l-a luat … în colimator pe ministrul Ioan Botiş. „Lui Ioan Botiş a început să-i placă să taie. (…) Poate nu a participat la creşterea celor doi copii dacă adoptă o astfel de măsură. Nu-i prevăd o viaţă lungă la minister. E la concurenţă cu Şeitan pentru cel mai prost ministru al Muncii”, l-a caracterizat deputatul Moldovan pe fostul său coleg de partid.

Deputatul Moldovan a adăugat că economia pe care ar face-o Guvernul prin aplicarea unei astfel de măsuri ar reprezenta „0,01% din bugetul doamnei Udrea de cumpărat voturi la PD-L”, menţionând că un astfel de proiect legislativ nu a fost impus de FMI, aşa cum lasă să se înţeleagă din declaraţiile reprezentanţilor puterii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5