PSD i-a retras sprijinul politic lui Gabriel Oprea. Ministrul MAI riscă pierderea funcţiei şi excluderea din PSD

Mircea Geoană a declarat ieri că, PSD îi retrage sprijinul politic ministrului de Interne, Gabriel Oprea. „Am discutat situaţia creată prin gestul lui Gabriel Oprea care a încălcat în mod deliberat mecanismul de numire în funcţie a unor persoane din cadrul MIRA. Această situaţie încalcă mecanismul de funcţionare din partid şi protocolul de funcţionare a coaliţiei. Decizia a fost retragerea sprijinului partidului pentru Gabriel Oprea, urmând ca în următoarele zile partidul nostru să facă o altă propunere pentru acest post", a declarat Mircea Geoană, preşedintele PSD, jurnaliştilor prezenţi la şedinţa Biroului Permanent Naţional. Potrivit lui Geoană, decizia de retragere a sprijinului politic a fost luată cu majoritate de voturi. Geoană a explicat că ministrul de Interne a încălcat deliberat mecanismul de numire în funcţii şi ar putea fi exclus chiar din partid.

„Ministrul Gabriel Oprea a încălcat protocolul partidului. Ţinând cont de sensibilitatea acestui portofoliu, decizia de retragere a sprijinului politic a fost adoptată cu o larga majoritate, fiind doar doua abţineri. Ţinând cont de gravitatea gestului lui Gabriel Oprea, Biroul Permanent a avansat propunerea de a-l exclude pe acesta din PSD. Sunt decizii importante, severe, dar credem ca trebuie respectat protocolul", a spus Geoană. Liderul PSD a mai spus că situaţia creată de Oprea "încalcă mecanismul de funcţionare din partid şi protocolul de funcţionare a coaliţiei".

Preşedintele PSD a declarat că îi va propune premierului Emil Boc ca, până la nominalizarea unui alt ministru, de Ministerul de Interne să se ocupe vicepremierul Dan Nica.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5