Comunicat de presă

Protest USR la dezbaterea bugetului pentru 2024

Parlamentarii USR au mers, marți seară, la ședința de plen pe tema bugetului pentru 2024 cu o serie de cutii de cadouri, roșii și galbene, pe care erau scrise mesajele: TAXE NOI și BUGET RECORD pentru SPECIALI.

„Cadourile de sărbători pe care PSD și PNL le-au pregătit oamenilor în bugetul pentru 2024 sunt taxe noi și buget record pentru speciali. Este inadmisibil ca românii să plătească taxe noi pentru ca specialii să trăiască bine. Dacă bugetul trece în forma propusă de Guvernul PSD-PNL, gaura bugetară va ajunge anul viitor la 130 de miliarde de lei și fiecare român va trebui să plătească 7.000 de lei pentru că așa vrea Marcel Ciolacu”, a declarat președintele Cătălin Drulă.

Marcel Ciolacu și coaliția PSD-PNL ar fi trebuit să prezinte un buget în care scad cheltuielile, un buget care oprește risipa din bani publici. Nu s-a întâmplat asta, bugetul este un buget prost, mincinos, nerealist și lipsit de viziune.

USR a depus aproximativ 400 de amendamente la bugetul pentru 2024, care vizează principalele domenii de dezvoltare: educație, sănătate, infrastructură și transporturi. Toate au fost respinse, în bătăie de joc.

Dacă PSD și PNL ar fi făcut reformele reale prevăzute de USR în PNRR, cum ar fi eliminarea pensiilor speciale sau noua Lege a salarizării, România putea să aibă pentru 2024 un buget mai echilibrat și taxe mai mici.

 

Comentarii

20/12/23 11:13

Tot ei sa protesteze ca nu le ajug banii pe care sa ii fure. Vai de ea de tara...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5