Protecția muncii esențială în orice companie

Sunt mai multe proceduri care trebuie respectate la angajarea unui om, printre care si efectuarea Medicinei Muncii. Aceasta a devenit obligatorie in urma cu cativa ani si reprezinta o procedura simpla care nu ar trebui sa reprezinte o problema pentru nimeni. In schimb, pentru firmele mari poate deveni o sarcina dificil de administrat, iar in asemenea situatii este mult mai simplu sa lasam o firma de protectia muncii care sa gestioneze totul si sa se ocupe de detalii.

Asadar, Medicina Muncii este o specialitate a domeniului care se bazeaza pe studierea relatiei dintre om si locul sau de munca si are in vedere posibilitatea de adaptare a acestuia la un anumit loc de munca si stabileste cat de potrivit este acesta pentru un anumit post. SSM Concept vine in sprijinul societatilor din toate domeniile prin faptul ca la angajare efectueaza un examen medical care este adaptat pentru fiecare profesie si pentru fiecare situatie in parte. Se reevalueaza starea de santate in urma unui control medical efectuat periodic, iar in cazul in care persoanele au intrerupt munca pentru o perioada mai mare de 30 de zile din motive medicale, atunci acestea vor fi supuse unui examen medical la reluarea activitatii. Totodata, SSM Concept efectueaza si examene medicale de adaptare pentru a stabili compatibilitatea unei persoane cu un anumit loc de munca si abilitatea acesteia de a gestiona riscurile la care poate fi expus.

In plus, se colaboreaza indeaproape cu medicii de familie ai angajatilor de unde sa fie obtinute informatii cu privire la starea de sanatate a acestora. Se monitorizeaza afectiunile acestora prin luarea in evidenta a certificatelor de concediu medical si se urmaresc evolutiile unor eventuale boli. Dupa ce se efectueaza Medicina Muncii, atat angajatii, cat si angajatorii primesc rezultatele printr-o fisa in care se specifica simplu si clar aptitudinea acestora de a ocupa respectivul loc de munca.

In caz de accident profesional, SSM Concept ajuta angajatii sa se reorienteze, dar si ajuta prin comunicarea tuturor riscurilor prezente in cazul unui loc de munca. Serviciile continua si prin consilierea angajatorilor cu privire la adaptarea muncii la posibilitatile fiecarui angajat, dar si referitor la fundamentarea strategiei de sanatate si securitate la locul de munca.

Serviciile sunt oferite in colaborare cu partenerii SSM Concept din Bucuresti si Ilfov, iar alaturi de acestia se simplifica considerabil activitatea angajatorilor care se pot concentra mai bine pe ceea ce stiu mai bine, evitand asadar detaliile de natura legala care sunt lasate pe mainile celor care cu asta se ocupa.

Costurile implicate de serviciile oferite de SSM Concept sunt minime in comparatie cu beneficiile asigurate. Asadar, nicio societate nu este nevoita sa aloce bugete considerabile pentru a avea acces la o firma care sa se ocupe de protectia muncii si care sa scape de griji pe multi antreprenori. Avantajele sunt clare si sunt evitate nenumarate probleme, inclusiv de natura legala care se dovedesc a fi dificil de gestionat.

Efortul firmelor este minim si se pot concentra asadar pe activitatile uzuale, pe cand aspectele administrative de acest tip pot fi gestionate de catre cei care se pricep mai bine. Bineinteles, se fac si mari economii de timp, ceea ce este esential intotdeauna pentru ca nici un manager nu trebuie sa se mai incurce cu astfel de activitati. Oricine apeleaza aici are incredere ca a nimerit unde trebuie pentru ca specialistii SSM Concept dispun de o bogata experienta in domeniu si astfel ca au abilitatile necesare pentru a gestiona asa cum se cuvine fiecare situatie, iar toata lumea are numai de castigat. Scapa de stres, de probleme si asigura conditiile ideale la orice loc de munca cu SSM Concept!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5