Proiectul de reabilitare al ambulatoriului spitalului

Ieri, 1 februarie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la sediul Primăriei oraşului Năsăud, a fost lansat proiectul „Reabilitare, modernizare dotare ambulatoriu de specialitate în cadrul Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud, din cadrul Programului Operaţional Regional Axa Prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.1 – Reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate.
Implementarea proiectului se va desfăşura pe o perioadă de 10 luni cu începere din data de 13 decembrie 2012. Valoarea proiectului este de 2,822.583,64 lei, având ca obiective: dezvoltarea unui sistem de servicii medicale moderne, performante, accesibile tuturor categoriilor de persoane; îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală la Ambulatoriul de specialitate al Spitalului năsăudean; asigurarea unor condiţii mai bune pentru persoanele cu dizabilităţi; creşterea capacităţii de investigare-diagnosticare; eficientizarea actului medical prin dotarea cu aparatură medicală performantă şi, implicit, îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din oraşul Năsăud şi zonele aferente, circa 23 de localităţi deservite de spital.
Au participat primarul oraşului Năsăud, prof. Mircea Romocea, viceprimarul Niculai Găitan, alţi reprezentanţi ai primăriei, membri în comitetul de realizare a proiectului, responsabila proiectului – Carmen Soare, iar din partea Spitalului, ing. Valentina Andraş, responsabil cu achiziţiile publice.
Primarul Mircea Romocea a precizat că proiectul va demara în circa 40 de zile, perioadă în care se vor desfăşura licitaţiile (de construcţii-montaj şi de achiziţii). De asemenea, a spus că va avea loc o reaşezare a sălilor pentru a se putea amenaja şi ceva locuinţe – 2 sau 3 – pentru medicii care, speră, să vină la Spitalul năsăudean după ce vor fi create condiţiile necesare şi după deblocarea posturilor.
Mai precizăm faptul că proiectul face parte din Programul Operaţional Regional 2007-2013, finanţarea lui fiind aprobată în iunie 2012, iar contractul a fost semnat în decembrie 2012 de către primarul Mircea Romocea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5