Proiectul artistic „Formă și Dialog”, promovat la Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi

Vineri, 23 iunie de la ora 18.00, proiectul artistic „Formă și Dialog”, promovat la Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi de Maxim Dumitraș, o aduce în prim-plan pe Ileana Antonu (1890-1971), o doamnă ce a devenit faimoasă pe plaiurile noastre datorită talentului într-ale picturii, muzicii şi nu numai.
Pe lângă calităţile artistice, Ileana era apreciată şi pentru frumuseţea ei, dar și pentru asemănarea fizică izbitoare cu regina Maria a României. În anul 1929, artista a plecat în străinătate, în Italia, apoi în Germania şi Franţa, pentru a-şi perfecţiona talentul de pictoriţă. La Paris a studiat cu maestrul Tadeusz Styka şi tot în capitala franceză a lucrat la Muzeul Luvru, unde a executat lucrări originale şi copii, unele considerate monumentale. În ultima parte a vieţii, Ileana Antonu s-a stabilit la Sângeorz-Băi, mai precis din 1958 și până la decesul din 18 februarie 1971, aceasta fiind înmormântată în curtea Bisericii Ortodoxe din orașul-staţiune.
Expoziția şi lansarea albumului retrospectiv ILEANA ANTONU, vor fi prezentate de Icu Crăciun - scriitor, Vasile Duda - istoric de artă şi Lucian Vaida - cercetător.
Curator expoziție: Maxim Dumitraş.

Vă aşteptăm cu drag!

Manager,
Alexandru Gavrilaş

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5