La Rebrişoara

Proiecte în derulare, dar şi în aşteptarea finanţărilor

Executivul comunei Rebrişoara are la activ o serie de lucrări executate în urma derulării unor proiecte câştigate, dar pentru care s-a insistat, s-a muncit mult. Aşa cum ne spune viceprimarul Leon Morar, se derulează lucrări de canalizare şi alimentare cu apă a comunei, care au finalizare în anul 2009. Lucrările de canalizare se derulează pe OG nr.7, investiţie care se ridică la valoarea de milion de euro. În ceea ce priveşte alimentarea cu apă şi extindere canalizare, finanţată de CNI Bucureşti, ni se spune că este de aproximativ 63 miliarde de lei, iar lucrările acoperă toate străzile şi drumurile din localitate.

De asemenea, administraţia comunei Rebrişoara a depus la Agenţia Satu Mare un proiect de modernizare a drumului Gersa şi extindere canalizare şi alimentare cu apă pe Gersa I, investiţie de aproximativ 2,5 mil. euro, pe Măsura 322 – modernizare localităţi rurale.

„În cel mai scurt timp posibil vom finaliza un proiect intercomunitar – Rebrişoara – Parva – care va cuprinde lucrări de modernizare străzi comunale, Cămin Cultural, amenajarea trotuarelor de la centru, iar ca obiectiv comun cu Parva, avem în vedere realizarea unui drum care să unească cele două localităţi care să pornească de pe Gersa – Valea Tăului până în Parva”, a precizat viceprimarul Leon Morar.

În altă ordine de idei, Primăria, în colaborare cu Asociaţia crescătorilor de animale (ovine şi bovine), au reuşit să finalizeze amenajarea unui drum de aproximativ doi kilometri lungime ce uneşte satul Poderei cu păşunea Poderei. „Ne-am programat ca pe parcursul acestui an să finalizăm şi drumul care duce la Păşunea Pietroasa ce se uneşte cu cel din Poderei în aşa fel ca maşina care colectează laptele să ajungă la destinaţie – punctul de colectare de pe păşuni. De asemenea, vom demara ample acţiuni de curăţare a păşunilor ambelor asociaţii, atât cea de ovine, cât şi cea de bovine. În acest sens ne-am propus achiziţionarea unui dispozitiv special pentru curăţat (tăiat) spinii de pe păşini, lucru care va da un randament mare şi care va veni în sprijinul crescătorilor de animale”, ne-a mai informat viceprimarul Leon Morar.

Tot din iniţiativa dumnealui, cu respectarea OG 21/2002 şi a OG 195/2005, s-a executat montarea unui număr de trei containere pentru adunarea selectivă a deşeurilor menajere.

Primarul Nicolae Bodiu a intervenit şi ne-a rugat să nu uităm să amintim şi de cele 30 de coşuri stradale de gunoi amplasate pe stâlpii de la trotuare, precum şi de faptul că maşina de la Primărie trece în fiecare a doua vineri şi adună gunoiul menajer.

Despre şcoala cu clasele I-IV, reabilitată capital şi dată în folosinţă la demararea cursurilor şcolare din 15 septembrie 2008, vom scrie cât de curând.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5