Fotbal. Liga a IV-a. Etapa a IX-a

PROGRESUL NĂSĂUD vs UNIREA LECHINŢA 1-0

Năsăud, timp ploios, teren bun de joc, spectatori circa 25, avertismente: Pop şi Oltean; marcator: Burdeţ.

Partida, condusă fără greşeli, la centru – Moldovan Gabriel, ajutat la cele două linii de Mâti Bogdan şi Filip Ionuţ. Observator AJF BN: Victor Ciocan.

PROGRESUL: Sfinţean, Tanco, Plăian, Cotu, Frişan, Pop, Astalâş, Avădanei, Coste (min. 70 Canceu), Simcheevici şi Burduhos. Rezerve: Contra, Cojilca şi Hâlmu. Antrenor: Avădanei Petrică.

UNIREA: Han, Varga, Gherman Alexandru, Raţ V, Berchi, Moldovan R., Lăcătuş (min. 60 Miclea), Biriş, Tornea, Oltean, Farcaş. Rezervă: Bălinean. Delegatul echipei: Moldovan Lucian.

Ploaia mocănească de la Năsăud nu s-a opus spectacolului oferit de cele două combatante până la ultimul fluier al partidei, între gazdele de la Progresul Năsăud şi Unirea Lechinţa. Am asistat la un joc foarte plăcut ochiului, deşi în tribuna stadionului nu erau mai mult de 20 de spectatori. Două echipe care s-au dăruit în teren luptând de la egal la egal pentru punctele puse la bătaie. Dacă în urmă cu două etape v-am amintit despre veteranii fotbalului judeţean, în speţă de Buzan Moisil de la Monariu, iată că de data aceasta avem un alt protagonist. Este vorba despre Gherman Alexandru, de la echipa vizitatoare, care la cei 44 de ani este unul dintre jucătorii de bază a echipei. Dirijează echipa cum puţini o fac, prin calmul său, dovadă jocul de la Năsăud. O primă repriză când acesta a stat în defensivă, iar în partea a doua a jocului a urcat în atac, fiind foarte aproape de a marca creând panică gazdelor. Primele 15 minute le-au aparţinut someşenilor, având două ocazii, dar rezolvate de apărarea lechinţeană.

Un minut mai târziu, Burdeţ în gura porţii ratează deschiderea scorului. Min. 23, Plăian centrează de pe dreapta, iar Burduhos, nemarcat, trimite cu capul în plasă, 1-0. Min. 27, oaspeţii ripostează prin Berchi, având golul în vârful bocancului, în urma unui şut de excepţie la firul ierbii, foarte aproape de stâlpul porţii lui Sfinţean. Min. 32 şi 37, două faze identice trase la indigo: Coste, singur cu portarul, trimite pe lângă bară. Min. 40, cea mai mare ocazie de gol pentru gazde. Plăian, faţă în faţă cu portarul, trimite balonul pe sub el, dar acesta se opreşte în noroiul de pe linia porţii, fiind respins de Varga. Min. 50, din nou gazdele au posibilitatea de a marca, Burduhos singur cu portarul în driblează, intră în unghi mort, revine portarul şi reţine. Min. 60, se remarcă portarul Han la şutul puternic al lui Costea. Un minut mai târziu, lechinţenii au posibilitatea de a marca, Tornea urcă cu balonul, după o cursă de 35 metri, şutează puternic, dar respinge în extremis portarul Sfinţean. Finalul partidei le aparţine oaspeţilor, dar fără ca tabela de marcaj să sufere vreo modificare. Aşadar, am asistat la un joc frumos, sportiv din partea ambelor echipe şi, bineînţeles, un arbitraj pe măsură.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5