Programul Rabla electrocasnice, lansat în maximum o lună. Va fi o nouă sesiune şi pentru Rabla auto

Dorin Octavian Corches, vicepreședintele  Administrației Fondului pentru  Mediu, a anunţat că va fi promovată o nouă sesiune a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional RABLA.

„Programul Rabla este unul foarte cunoscut de români, consumat. Mai avem undeva 20% din fondurile alocate din prima sesiune. Cu siguranţă va exista şi a doua sesiune pentru că ne dorim să atingem cel puţin numărul de autoturisme noi pe care l-am atins anul trecut, respectiv 50.000. (...) Din cele 30.000 de vouchere pentru prima etapă a programului, mai avem aproximativ 6.000 tichete pe care cu siguranţă le vom consuma în zilele următoare”, a declarat Dorin Corches.

Potrivit acestuia, în maximum o lună va fi lansat şi Programul Rabla electrocasnice. „În ceea ce priveşte programul Rabla electrocasnice, facem ultimele modificări pentru a fi îmbunătăţit acest program şi în aproximativ două săptămâni veţi fi la curent cu ultimele modificări şi demararea acestui program. Noi sperăm ca în maxim o lună de zile să avem pornit şi programul Rabla electrocasnice”, a menţionat vicepreşedintele Administrației Fondului pentru  Mediu.

         Programul Rabla pentru electrocasnice a fost foarte bine primit, mii de români schimbându-şi electrocasnicele vechi cu vouchere de la stat.

La  prima ediţie, au fost acordate 24.657 vouchere acordate (19.480 acordate în mediul urban, 5177 acordate în mediul rural), pentru maşini de spălat, frigidere şi aparate de aer condiţionat.

         În prima ediţie a programului Rabla pentru electrocasnice românii au primit următoarele reduceri:

  • 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
  • 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
  • 300 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++);
  • 300 lei pentru categoria frigidere / combine frigorifice / lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++;
  • 400 lei pentru categoria frigidere / combine frigorifice / lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5