Profesori, preoţi, doctori bistriţeni, instruiţi ecologic pentru comunitate

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice lansează cea de-a patra etapă a Campaniei de sensibilizare şi conştientizare publică din cadrul Proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”.

Astfel, în perioada 11 martie – 27 aprilie, în 87 localităţi din 34 judeţe incluse în proiect vor fi organmizate seminarii locale pentru formare de formatori, educaţie ecologică.

O echipă de experţi în mediu va ajunge şi la Ilva Mică, Bistriţa Bârgăului şi Urmeniş.

Potrivit comunicatului remis presei, selecţia grupului de promotori a avut la baza ideea că, prin prisma profesiei practicate (profesori, învățători, doctori, preoţi), aceştia pot contribui cu experienţa personală în instruirea copiilor şi a întregii comunităţi locale pentru inducerea de schimbări comportamentale şi crearea unei atitudini pozitive în relația lor cu mediul înconjurător.

Obiectivul principal al seminariilor este acela de a crea un grup de promotori locali care să sensibilizeze opinia publică şi tânăra generaţie cu privire la problemele de sănătate din mediul rural generate de poluarea din surse agricole şi menajere, cu accent puternic pe calitatea apei, sanitaţie, comportament igienic şi facilităţi sanitare, practici agricole prietenoase cu mediul. Prin aceste acţiuni se doreşte îmbunătăţirea practicilor şi comportamentelor individuale, de familie şi instituţionale în zonele rurale din România (în special în comunele desemnate ca zone vulnerabile la poluarea cu nitraţi), în ceea ce privește sanitaţia, igiena şi managementul gunoiului de grajd.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5