O nouă experiență Erasmus+ la Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița

Profesori bistriţeni, în proiect la Istanbul

Prof. Hădărău Cristina Elena, coordonator proiect

Proiectele Erasmus+, cofinanțate de Uniunea Europeană, reprezintă o oportunitate de comunicare transnațională. Astfel, Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița a început implementarea celui de-al doilea proiect de acest fel, The Influence of Books. Acesta corespunde nevoilor identificate la nivelul unității de învățământ sub mai multe aspecte. Primul aspect vizează creșterea numărului de cititori prin transformarea lecturii într-un obicei constant și relaxant. Un alt aspect vine în susținerea cititorilșor pasionați care vor avea ocazia să își pună în valoare achizițiile culturale. Toți elevii vor lucra împreună în cadrul mai multor ateliere: lectură, digital, artistic, muzical, cultural. Proiectul reflectă preocuparea școlii care a propus elevilor opționalul Lectura și abilitățile de viață. Rezultatele obținute la nivel județean și național, participarea constantă și premiile numeroase la concursurile de limba și literatura română sunt motivele pentru care acest proiect se pliază pe nevoile școlii.
În perioada 19 – 23 noiembrie 2018, a avut loc în Turcia, Istanbul, primul schimb de experiență din calendarul celor doi ani de colaborare directă. Școala 75. Yil Mesut Yilmaz Ilkokulu Pendik a fost gazda ospitalieră a delegațiilor din școlile europene: Instituto Paritario Virgo Carmeli- Cooperativa Sociale Cultura e Valori din Verona Italia, Olaines 2.Viduscola din Letonia, Leonardo da Vinci Gesamtschule , huckelhoven Germania, Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița, Romania, reprezentată de director Mihaiu Ancuța Ioana, coordonator proiecte educative Tofan Anamaria și Hădărău Cristina Elena , coordonator proiect.
Activiățile din Turcia au vizat asistențe la orele de curs. Sistemul de învățământ turcesc este flexibil și corespunde nevoilor elevilor. Deși în fiecare clasă învață în jur de 40 de elevi, profesorii beneficiază de table interactive și lucrează în manieră transdisciplinară, elevii pot exersa prin mișcare și dans exercițiile de matematică. școala dispune de o bibliotecă cu sală de lectură unde copiii desfășoară activități de citire și scriere creativă. De asemenea, o sală de festivități permite elevilor să desfășoare serbări la care părinții sunt prezenți. pentru elevii cu deficiențe de învățare, școala pune la dispoziție un spațiu primitor. De elevi se ocupă două cadre specializate. Alte activități au vizat utilizarea platformelor eTwinning în cadrul proiectului, elaborarea de broșuri, cărți, cărți digitale și filme. Fiecare țară și-a asumat responsabilitățile și si-a manifestat dorința de implicare pentru derularea unui proiect care reprezintă o prioritate. Vom avea ocazia să ne aducem contribuția la promovarea patrimoniului cultural românesc, în acord cu prioritatea europeană de promovarea a patrimoniului cultural european.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5