Prof. Mărioara Secheli, dascăl prin vocație, director şi inspector şcolar, după 43 de ani de activitate, într-o nouă etapă a vieţii. Pensie lungă, liniștită și plină de satisfacția datoriei împlinite!

Filosofia vieţii marchează în existenţa umană mai multe momente definitorii: adolescenţa, majoratul, căsătoria, pensionarea. Fiecare moment îşi are specificul vârstei, cu preocupări, realizări şi proiecte de viitor. Momentul pensionării însă reprezintă o încununare a tuturor celorlalte etape, un bilanţ al unei activităţi profesionale, familiale şi sociale, parcurse de o persoană de-a lungul vieţii active.
Azi e despre Mărioara Secheli, dascăl prin vocație și prietenă de nădejde, director al Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu”Năsăud. Omul care în urmă cu 43 de ani a început activitatea didactică ca învățătoare, apoi ca profesor de limba și literatura română, director şi inspector şcolar şi-a identificat o bună parte din viaţă cu istoria acestei școli.
Respectuoasă faţă de colegi, atentă în relaţia cu elevii, s-a impus în faţa colectivului didactic prin bunele maniere, fermitate în hotărâri, exemplu personal, prestanţă intelectuală, ce au transmis corectitudine şi disciplină profesională. Discursul persuasiv, concis, mânuit inteligent cu argumente bine alese şi cu o problematică adecvată cerinţelor timpului a avut întotdeauna ca rezultat captivarea auditoriului cu idei şi fapte. Prin spiritul vizionar şi de acţiune, a „deschis” școala spre orizonturi europene, dar şi spre noua calitate de instrucţie, educaţie, curriculă, ce i-au adus şcolii noastre prestigiul de care se bucură în prezent, anume de a fi apreciat de elevi şi părinţi care ştiu că la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Năsăud se face carte. Bun organizator, a avut o viziune ergonomică asupra spaţiului şcolar, ca acesta să fie plăcut şi util procesului de învăţare prin laboratoare şi cabinete performante. A impus școlii cursul ascendent, elegant, pe care noi dorim să îl continuăm spre bunul renume şi satisfacţia noastră, a tuturor.
”A dăruit din nobleţea spiritului şi primeşte din frumuseţea recunoştinţei ”.
Am fost privilegiați că am avut-o alături de noi, că a format un colectiv frumos, o mare familie de dascăli uniți, veseli și săritori la bine dar și la greu. Am fost privilegiați pentru că ușa biroului directorial a fost mereu deschisă și ai găsit îndrumare pedagogică, un suflet empatic și un ”judecător” imparțial, sprijin real pentru elevi și părinți. Acum e rândul celor patru nepoți să îi spună povești de la școală, să îi ceară părerea despre cum se scriu ortogramele și să o întrebe despre cum erau foștii elevi.
Vine o vreme când nu te mai lași amăgit de amintiri din tinerețe și înțelegi că nimic nu e veșnic...că cele mai importante lucruri rămân familia și sănătatea, că trebuie să ai convingerea că ți-ai folosit timpul vieții frumos, onest. Chiar dacă trece vremea faptele vor rămâne în inima celor din jur!
Îi dorim doamnei profesoare Mărioara Secheli multă sănătate, pensie lungă, liniștită și plină de satisfacția datoriei împlinite!

Prof. Drd. Ionela Bidică

Comentarii

03/01/21 14:12
Rus Augustin

Stimată Doamnă Profesoară,
„Ne cunoaștem din vedere” și de aceea nu-mi permit să fac referiri la activitatea și personalitatea Dumneavoastră. Trebuie să aveți mulțumirea că după o viață de muncă în folosul elevilor, a colegilor, a părinților etc. ați ajuns la „vârsta pensionării”, că o să treceți la o nouă etapă a vieții, etapă ce depinde acum mai mult de dumneavoastră și de familie și mai puțin de superiori. Nu mă îndoiesc de faptul că o să vă convingeți treptat că și etapa asta a vieții are farmecul ei, eu vă doresc să îl descoperiți și să vă bucurați de el.
Cu stimă și respect, Prof. Rus Augustin

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5