Prof. dr. Maria Pop: Dacă doriţi să reduceţi nivelul grasimilor din sânge administrarea de suplimente naturale şi mişcarea practicată cu regularitate vor contribui substanţial la acest lucru

1. Care sunt cele mai frecvente afecţiuni cardiovasculare?
Inima este organul central al organismului nostru - o inimă sănătoasă reprezintă vitalitate şi putere de viaţă. Odată cu înaintarea în vârstă , mulţi oameni încep să sufere de afecţiuni cardiace şi de dereglări ale sistemului vascular. Pe lângă predispoziţia genetică, un rol decisiv în apariţia bolilor cardiovasculare îl joacă modul de viaţă şi cel de alimentaţie.
În ce priveşte simptomele afecţiunilor cardiovasculare, avem de-a face cu o problematică multiplă şi intercorelată. Astfel, o hipertensiune arterială şi un nivel al colesterolului mărit pot duce la ateroscleroză, care la rândul ei, poate genera tulburări de vascularizare , infarct miocardic şi atac de apoplexie.
Ce este ateroscleroza ?
Cea mai des întâlnită îmbolnăvire a vaselor de sânge este ateroscleroza. Ateroscleroza reprezintă o afecţiune în care la nivelul pereţilor arterelor medii şi mari se dezvoltă depozite neregulate de material lipidic(colesterol şi fosfolipide), celule inflamatorii şi depozite de calciu formând structuri cu aspect de plăci (ateroame), ceea ce conduce la reducerea sau blocarea fluxului sanguin prin arterele respective. Uneori aceste plăcuţe se desprind şi migrează cu fluxul sanguin, până când rămân înţepenite într-un loc mai îngust, pot duce la blocaje, tromboze şi embolie . Ateroscleroza reprezintă unul din factorii cei mai importanţi pentru riscul apariţiei unui infarct de miocard sau a unui accident vascular cerebral. Arterele afectate de ateroscleroză îşi pierd elasticitatea, ceea ce contribuie la creşterea tensiunii arteriale. Un nivel sanguin crescut al colesterolului şi al trigliceridelor din plasma, hipertensiunea arterială, fumatul, obezitatea (în special cea abdominală), diabetul, inactivitatea fizică sunt caţiva factori de risc care duc la apariţia acestei afecţiuni.
Ce este angina ?
Angina, numită şi angină pectorală, reprezintă un disconfort, o durere toracică sau senzaţia de greutate care apare atunci când inima nu primeşte suficient sânge, fiind vorba de o carenţă trecătoare de oxigen la nivelul inimii. Îngustarea arterelor din cauza depunerilor de grasime (ateroame) sau ocazional când fluxul sanguin către muşchiul cardiac este influenţat de afecţiuni, face ca inima să nu primească suficient sânge şi oxigen. Factorii declanşatori tipici sunt efortul fizic deosebit, fumatul şi stresul. Spre deosebire de infarct, în acest caz durerile dispar de la sine după câteva minute.
Ce este boala ischemică ?
Boala ischemică este boala arterelor coronare şi reprezintă o afecţiune în care fluxul sanguin către muşchiul cardiac este blocat parţial sau total. Este o boală cauzată aproape întotdeauna de acumularea de colesterol şi de alte substanţe lipidice (placă ateromatoasă) în peretele arterlor coronare. Un flux sanguin insuficient către miocard conduce la ischemia miocardică, care poate duce la angină şi infarct miocardic. Cei mai importanţi factori de risc sunt ateroscleroza, valorile ridicate ale colesterolului, hipertensiunea, fumatul , factori care pot fi evitaţi, cel puţin parţial , printr-un mod de viaţă sănătos.
Ce înseamnă un nivel mărit al colesterolului ?
Colesterolul face parte din categoria lipidelor din sânge şi constituie o importantă componentă a membranei celulare, precum şi un element constitutiv al acidului biliar şi al anumitor hormoni. Peste jumătate din cei trecuţi de 50 de ani prezintă un nivel mărit al colesterolului, în special din cauza proastei alimentaţii şi a lipsei de mişcare. Trigliceridele sunt grăsimi (lipide) importante prezente în sânge, ele sunt depozitate în celulele adipoase şi sunt produse la nivel hepatic şi intestinal din molecule lipidice mai mici denumite acizi graşi. Colesterolul şi trigliceridele nu pot circula libere în sânge, ele sunt legate de proteine formând particule denumite lipoproteine. Avem astfel lipoproteinele cu densitate mica (LDL- colesterol) şi lipoproteinele cu densitate mare (HDL- colesterol) . În cazul în care avem de-a face cu LDL colesterol (rău), acesta se depune în vasele de sânge şi poate fi considerat răspunzător pentru apariţia aterosclerozei. HDL- colesterolul (bun) este benefic pentru sănătate, el transportă colesterolul din vasele sanguine în ficat, unde acesta este descompus, reducând riscul de apariţie al aterosclerozei, din acest motiv este avantajos un nivel ridicat al HDL colesterolului. În cazul unei alimentaţii sănătoase numai 1/3 din colesterolul propriu organismului provine din hrană, iar restul se sintetizează în ficat. Creşterea nivelului de colesterol se datorează însă unei alimentaţii greşite, a lipsei de mişcare, fumatului, obezităţii . Consecinţele unui nivel permanent ridicat al colesterolului pot deveni factori determinanţi ai apariţiei maladiilor grave ale inimii şi ale circulaţiei sanguine.
Dacă doriţi să reduceţi nivelul grasimilor din sânge, o modificare a obiceiurilor alimentare, administrarea de suplimente naturale şi mişcarea practicată cu regularitate vor contribui substanţial la acest lucru .
Metodele naturale, prin intermediul suplimentelor alimentare - CardioBor - vin în sprijinul dumneavoatră prin prevenire şi tratament, determinând o semnificativă ameliorare a stării de sănătate a inimii dumneavoastră .
2. Cum vă poate ajuta produsul CardioBor, în prevenirea şi rezolvarea problemelor dvs. de sănătate ?

Resveratrol
Studiile de cercetare arată că anumiţi compuşi non-nutriţionali dietetici ar putea fi eficace în reducerea riscului unor anumite boli, în special boli de inimă şi cancer. Cercetarea este direcţionată către identificarea unor compuşi alimentari, cum este Resveratrol cu efecte benefice dovedite asupra sănătăţii.
Cunoscut ca un elixir al tinereţii, resveratrol e considerat o descoperire medicală la fel de importantă ca şi cea a antibioticelor. Resveratrolul este o substanţă antioxidantă conţinută în cantităţi destul de mari în strugurii roşii şi în vinul roşu. De fapt resveratrolul este secretat de struguri, atunci când viţa-de-vie este atacată de către ciupercile şi bacteriile parazite, fiind o substanţă cu rol defensiv .
Consumul regulat de vin roşu, obicei tradiţional in Franţa, a fost asociat cu scăderea morbidităţii cardiovasculare. Una din numeroasele explicaţii se leagă de prezenţa în viţa-de-vie a resveratrolului. Resveratrolul este părintele molecular al familiei de plante viniferin. S-a constatat că nu numai vinul este sursă de resveratrol, ci şi strugurii negrii (mai ales coaja lor), afinele, strugurii roşii, merişorul, murele, coacăzele negre, arahidele şi rodiile. Resveratrolul se extrage şi dintr-o planta asiatică, aclimatizată în Europa numită Polygonum cuspidatum, sub formă de trans-resveratrol care acoperă o paletă mai largă de afecţiuni, în special pentru tratarea afecţiunilor cardiace şi ale vaselor de sânge. Efectele pozitive ale acestuia nu se limitează la aparatul cardiovascular.
În primul rând resveratrolul este o substanţă antioxidantă cu efecte de neutralizare a radicalilor liberi şi a altor substanţe pro-oxidative, fiind în mod clar un compus care exercită efecte protective împotriva unei varietăţi de stres oxidativ. Acţiunea antioxidantă este de 50 de ori mai puternică decât a vitaminei C şi de 20 de ori mai puternică decât a vitaminei E şi de 4-5 ori mai puternic decât beta-carotenul. Reduce efectele toxice ale chimioterapiei, neutralizează radiaţiile, elimină toxinele şi metalele grele.
Studiile arată faptul că resveratrolul este o soluţie extraordinară pentru multe probleme de sănătate, o atenţie deosebită a fost acordată pentru studiul efectelor deprotecţie a resveratrolului la rănile induse inimii. Organizaţia Mondială a Sănătaţii sugerează că resveratrolul reduce riscul cardiovascular cu 40%. Efectul protector asupra inimii este legat de producţia de oxid nitric, împiedicând astfel fibrozarea cardiacă, reducând avarierea inimii la rănile induse de ischemie, compusul fiind eficace în prevenirea acestor tipuri de daune asociate adesea cu boli coronariene. Resveratrolul se opune deci expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct, acţionând direct asupra miocardului. Este un vasodilatator arterial, prin stimularea producţiei de oxid nitric, care relaxează şi dilată arterele, reducând astfel presiunea sanguină, ducând pe această cale la scăderea tensiunii arteriale.
Prin efectul antioxidant resveratrol protejează împotriva aparitiei aterosclerozei prin prevenirea deteriorării (oxidării) colesterolului LDL, reducând riscul acumulării acestuia în plăcile de aterom. În situaţii de colesterol şi trigliceride mărite, resveratrol are o dublă acţiune: pe de-o parte scade nivelul sanguin al colesterolului total şi al trigliceridelor, efect vizibil după câteva săptămani de administrare. Pe de altă parte, împiedică oxidarea colesterolului şi a trigliceridelor pe pereţii vaselor de sânge fiind un excelent mijloc de stopare a evoluţiei aterosclerozei.
Studii recente arată că resveratrol are capacitatea de inhibare a agregării plachetarea trombocitelor, induse de trombină şi ADP, având efect antiplachetar, prevenind riscul ocluzionării arterelor coronare, ceea ce ar duce la risc de infarct miocardic. Menţine capacitatea normală de funcţionare a trombocitelor, ajutând la scăderea vâscozităţii sângelui, îmbunătăţind astfel circulaţia. Are efect antitrombotic. Ajută inima să se adapteze la deficitul de oxigen care este în mod obişnuit cauza infarctului.
În boala canceroasă, toate testele de laborator au arătat că resveratrolul are efect de distrugere tumorală directă, activitatea sa anticancer intervine în procesul de dezvoltare a cancerului prin inhibarea tuturor celor 3 etape în evoluţia acestei boli: iniţierea, avansarea şi progresia. Resveratrolul are capacitatea de a interveni în procesele esenţiale în evoluţia tumorilor, în special asupra celor hormono-dependente (ex. tumori la sân, ovar, uter, testicul, prostată, ficat), precum şi contra melanomului malign sau cancer localizat la nivelul tubului digestiv. El protejează deci împotriva carcinogenezei prin inhibarea promovării şi progresiei tumorii, împiedicând ciclul celular şi apoptoza (moartea celulară programată).
Există studii încurajatoare referitoare la potenţialul terapeutic al resveratrolului înboli neuro-degenerative. Are efect preventiv şi protectiv faţă de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF, împiedicand astfel distrugerea neuronilor. Protejează celulele nervoase împotriva efectelor devastatoare ale stresului, mărind durata de viaţă a acestora. Este singurul antioxidant care acţionează direct pe gena Matusalemică (sau ”gena longevităţii”) având capacitatea de a creşte durata şi calitatea vieţii. Are şi calitatea de potenţiator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele şi vitaminele, amplificând efectele acestora de zeci până la sute de ori.

Fructoboratul de calciu
Pentru organismul uman microelementele (printre care şi Borul) joacă un rol important atât datorită integrării lor în enzimele numite metalo-dependente, cât şi datorită rolului de catalizator în reacţiile biologice specifice.
Fructoboratul de calciu este un complex organic al borului care se găseşte în fructe şi legume în mod natural. Este un complex format din calciu, fructoză şi bor. Formula moleculară arată că fructoboratul natural este o sare de calciu organică a borului cu 2 molecule de fructoză. Fructoboratul de calciu este singura formă alimentară a borului care este sigură, stabilă, non-toxică şi biodisponibilă, cu activitate biologică benefică pentru sănătate.
Una din proprietăţiile cele mai importante ale fructoboratului de calciu o reprezintă efectul benefic asupra metabolismului calciului, magneziului, fosforului şi vitaminei D cuimplicaţii pozitive asupra metabolismului oaselor, aspura menţinerii homeostaziei hormonilor steroizi şi asupra menţinerii densităţii osoase normale, contribuind la prevenirea şi inversarea resorbţiei osoase, reducând riscul de osteoporoză.
Fructoboratul de calciu este activ în mecanismul de protecţie contra oxigenului reactiv celular, el stimulează activitatea unor antioxidanţi naturali (superoxidismutaza, ceruloplasmina, vitamina C) şi este un agent antisclerozic foarte important, având acţiune favorabilă în bolile cardiovasculare. Avand această proprietate antioxidantă previne oxidarea colesterolului LDL (rau) devenind un mijloc de stopare a evoluţiei aterosclerozei.
Având un puternic efect antiinflamator ajută la controlul procesului inflamator deoarece el poate diminua producţia crescută de mediatori (enzime) specifici ai inflamaţiei. Acţionând în sensul reducerii reacţiilor inflamatorii, fructoboratul de calciu remediază vătămarile peretelui arterial interveniind pozitiv în procesul antiinflamator, reduce posibilitatea apariţiei zonelor cu inflamaţii ale vaselor de sânge reducând posibilitatea acumulărilor de depozite lipidice (plachetare) în aceste zone, dovedind acţiunea sa favorabilă în diminuarea procesului antisclerotic.
Fructoboratul de calciu are efecte benefice asupra metabolismului lipidelor, scade nivelul colesterolului sanguin crescut peste limitele normale. Dieta îmbogăţită cu fructoborat de calciu a dus la reducerea valorilor colesterolului total, influenţând benefic starea pacienţilor cu dislipidemie, afecţiuni de metabolism şi cardiovasculare. De asemenea a fost observată influenţa fructoboratului de calciu asupra metabolismului acidului uric determinând o reducere a valorii acestuia.
Formularea farmaceutică a produsului CardioBor, în baza studiului clinic pilot efectuat la Centrul de Cardiologie, a Universităţii din Craiova, condus de Dr. Constantin Militaru, se bazează pe studiul combinaţiei fructoborat de calciu şi resveratrol, cu efecte sinergice asupra stării clinice şi biologice a pacienţilor cu angină pectorală şi alte afecţiuni cardiovasculare. În acest sens fructoboratul de calciu vine în sprijinul resveratrolului protejându-l. Fructoboratul de calciu devine un stabilizator pentru resveratrol împotriva degradării acestuia în tractul digestiv. De asemenea s-a dovedit că sinergismul pozitiv al fructoboratului de calciu cu resveratrolul, duc la îmbunătăţirea eficacităţii biologice ca agenţi antioxidanţi şi antiinflamatori.
Recomandări:
- măreşte rezistenţa la efort şi tonifică muşchiul cardiac
- întăreşte muşchiul cardiac, arterele şi circulaţia coronariană, îmbunătăţind transportul sângelui
- reduce semnificativ episoadele de criză de angină pectorală
- măreşte capacitatea de oxigenare a inimii prin îmbunătăţirea fluxului sanguin
- scade tensiunea sanguină prin relaxarea şi dilatarea arterelor
- reduce nivelul colesterolului, menţine echilibrul între colesterolul bun şi rau (HDL şi LDL)
- scade nivelul trigliceridelor
- previne apariţia aterosclerozei
- îmbunătăţeşte rezistenţa pereţilor vaselor sanguine
- blochează procesele degenerative la nivelul sistemului nervos central, prevenind îmbătrânirea prematură
- scade necesitatea consumului de nitroglicerină.

Dacă aveţi întrebări sau sugestii, vă rugăm să vă adresaţi la nr. tel: 0729.884.423 sau scrieţi-ne pe adresa de e-mail: [email protected]
Pentru mai multe informaţii cu privire la produsele noastre şi pentru oferte, vă rugăm să accesaţi site-ul: www.hypericum-plant.ro
Bistriţa, incinta Kaufland 2, Calea Moldovei, nr. 40, Tel. 0263383121

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5