Prof. dr. Gheorghe Pleș, laureat al Academiei Române, a ilustrat, ca nimeni altul, viața cultural-pedagogică năsăudeană!

Ca un trăsnet a căzut, în Cluj-Napoca, vestea trecerii la cele veșnice a prof. dr. Gheorghe Pleș, Laureat al Academiei Române, cel care a ilustrat, ca nimeni altul, viața cultural-pedagogică năsăudeană. S-a stins lăsând pe masa de vise proiecte de cercetare pe care, din nefericire, nu și le-a finalizat.

Ne-a fost coleg, prieten și colaborator apropiat până în ultimele clipe ale vieții sale. S-a dus în Postul Mare al Sf. Paști 2021 să se odihnească întru revigorarea sufletului, mereu obosit de investigațiile științifice întreprinse.

N-a avut răgazul nici să-și aducă aminte de moarte (Memento mori!), căci viața n-a fost și nu va fi veșnică decât Dincolo.

Îi vom păstra mereu vie amintirea, iar îndureratei soții, Prof. Livia Pleș, întreaga noastră compasiune!

Dumnezeu să-l ierte!

Societatea cultural-științifică „Virtus Romana Rediviva” din Cluj-Napoca

 

Comentarii

15/04/21 17:04
BĂLĂI EMIL

Sufletele noastre plâng după încă unul dintre intelectualii ce au lăsat urme adânci în istoria culturii năsăudene! Bunul Dumnezeu să-i încurajeze pentru această grea pierdere pe cei din familia sa și pe ceilalți ce l-au avut apropiat în viața aceasta pământească și să-i aibă în sfânta Sa grijă sufletul bogat în veșnicie!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5